avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ajutor amenda primita pe nedrept dupa 2 ani
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ajutor amenda primita pe nedrept dupa 2 ani

Buna ziua, am si eu o problema, voi incerca sa o explic cat mai pe scurt ca sa intelegeti.
In jurul anului 2013 am vandut pe site-uri de vanzari online (tocmai.ro, okazii.ro, etc) diverse produse second hand pe care nu le mai foloseam (vreo 10 produse - 15 produse cu valori intre 10 lei si 400 de lei maxim), pe care le-am trimis fara probleme prin posta romana cu plata ramburs. Toate bune si frumoase pana cand un client a reclamat la politie faptul ca in loc de produsul comandat a primit la schimb o piatra. Am incercat sa vorbesc cu respectivul client si cu politistii de la el din localitate unde a facut plangerea (eu sunt sunt din Drobeta Turnu Severin, el din Falticeni), care ma acuzau de inselaciune si sa ii dau banii inapoit ca sa nu am probleme (vreo 200 de lei), sa le explic ca sunt nevinovat si ca undeva trebuie sa fie o greseala, poate cei de la posta romana au umblat in colet si au inlocuit produsull cu o piatra. Tot in anul 2013 am fost chemat la mine in localitate sa dau declaratie unde am scris ca iam trimis produsul comandat si ca undeva trebuie sa fie o greseala, ca am mai trimis fara probleme ogramada de produse prin posta romana cu plata ramburs. Ulterior la scurt timp am fost sunat si de catre un procuror caruia i-am explicat aceleasi lucruri. Din 2013 si pana acum 2 zile ( 16.05.2017) nu am mai aflat nimic in legatura cu respectivul dosar in care eram suspect de inselaciune, iar acum 2 zile am primit titlu de executare silita pentru o amenda de 1000 de lei primita in anul 2015 din Falticeni cand s-a finalizat dosarul si am fost gasit "vinovat" de inselaciune. Mentionez ca din 2013 si pana acum in 2017 nu am primit nicio informatie despre respectivul dosar sau sa mi se aduca la cunostinta despre respectiva amenda pana in momentu de fata cand sunt executat silit.
As dori sa stiu cui trebuie sa ma adresez, instantei de judecata, procuraturii, deoarece nu pot lasa lucrurile asa, sunt nevinovat si nu vrea sa platesc nici o amenda pe care nici nu s-au sinchisit sa mi-o aduca la cunostinta, nu stiu ce dovezi as putea sa aduc, mentionez ca am pastrat legatura timp de 1 luna de zile in anul 2013 cu respectivul client si chiar il sunam sa il intreb cum decurge dosarul, chiar el imi zicea ca daca el era nevinovat, eu nevinovat inseamna ca cineva de la posta a umblat in colet.
Ce sanse as avea sa mi se admita contestatie dupa 2 ani de zile timp in care nu mi sa comunicat nimic.
Nu stiu daca amenda este administrativa/penala/contraventionala dar nu apare in cazier, tocmai l-am scos acum o luna de zile si e curat.
Am sanse ca sa mi se anuleze amenda? Nu am antecedente penale, alte amenzi penale, alte reclamatii, etc. Singurele amenzi care le-am luat au fost vreo 2-3 pentru centura de siguranta, pentru un far ars la masina etc pe care le-am recunoscut si le-am platit.
Sunt dispus sa merg in instanta dar din pacate trebuie sa ma apar singur pentru ca nu imi permit un avocat. Sunt nevinovat si vreau sa lupt pana la capat asa cum pot. Va rog sa ma ajutati, orice sfat este binevenit.
Ce ar trebui sa scriu in contestatie, stiu cum sa redactez o contestatie, dar ce motive as putea invocat pentru a mi se accepta si anula amenda, nu stiu ce probe as putea aduce, nu am nici o proba, singura proba pe care o am este tilul de executare silita primit acum 2 zile, dar nici ei nu au nici o proba ca mi-au comunicat amenda.
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 18 Mai 2017
truscabogdan, utilizator

Alte discuții în legătură

Acuzat de inselaciune art 215 alin. 1 ContSters102815 ContSters102815 Am trimis acum vro 4 luni un colet la cineva cu ramburs (persoana a castigat produsele prin licitatie pe un site) ... coletul sigilat trimis prin posta romana ... (vezi toată discuția)
Citatie la politie in bucuresti syssony syssony Buna dimineata.Am primit azi in posta o citatie,am fost la politie sa vad despre ce e vorba si mi-au spus ca trebuie sa ma prezint la Bucuresti la o sectie de ... (vezi toată discuția)
Pot fi data in judecata ca nu ridic un colet? ancadaniela75 ancadaniela75 Buna seara, de curand am comandat de la cineva (cred ca persoana fizica) de pe net niste produse, iar intre timp m-am razgandit si i-am spus ca nu voi ridica ... (vezi toată discuția)