avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită REFUZ DE PLATA !!!
Discuție deschisă în Executare silită

REFUZ DE PLATA !!!

Buna ziua ! Am incheiat un contract de credit cu un IFN,contactul fiind semnat la distanta,adica "online" pe "site-ul" creditorului. Datorita agravarii starii de sanatate,nu am avut de ales la un moment dat si nu am mai putut plati ratele lunare pe o perioada de aproape un an,fiind executat silit in sensul popririi a 1/3 din cuantumul pensiei de invaliditate. Pana sa se ajunga aici am solicitat creditorului intelegere si o solutie convenabila ambelor parti,insa am fost refuzat. Dupa cateva luni am fost sfatuit de banca unde am contul in care incasez pensia,sa fac un "refuz de plata",pana la clarificarea situatiei. De atunci am putut sa deblochez contul si sa incasez pensia integrala cu conditia ca luna de luna,sa prezint functionarului bancar decizia medicala de pensionare. Daca in continuare creditorul refuza o intelegere amiabila,ce mai poate face daca in ciuda popririi instituite pe cont,eu pot retrage lunar integral pensia din cont datorita demersului mai sus mentionat ? Astept raspunsuri...Multumesc ! :(
Cel mai recent răspuns: sharky48 , utilizator 10:56, 21 Mai 2017
Adica, mai precis, banca v-a sfatuit sa faceti refuz la plata impotriva infiintarii popririi trimisa de executorul judecatoresc catre banca? Interesant. In acest caz, raspunderea este a bancii in calitate de tert poprit si nu a dvs in calitate de debitor. Dvs faceti ce considerati ca trebuie facut.
Exact ! Asa am fost sfatuit de catre banca. Intrebarea este care va fi urmatoarea "miscare" a creditorului ? Adica ce poate face d.p.d.v. legal ca sa contracareze acest "refuz de plata" ? :-/
Nu e refuz de plata, ci e refuz la plata. Poate sa valideze poprirea si sa execute silit tertul poprit, caz in care bancii nu-i va pica bine cu privire la sfatul pe care vi l-a dat anterior.
De ce nu a facut asta din decembrie 2016 ???
Ignoranta, neglijenta, dezinteres, necunostinta de cauza, volum mare de lucru, interes mic privind suma, renuntare la urmarire, sau alte cauze, dupa caz.

Alte discuții în legătură

Poprire prin blocarea conturilor bancare nicolauviorel nicolauviorel Buna ziua. Multumesc tuturor pentru timpul alocat formularii raspunsului. Ma confrunt cu urmatoarea situatie de fapt si de drept si deoarece sunt patit ... (vezi toată discuția)
Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)
Salut, cont bancar blocat tudorconti tudorconti Am poprire pe salariu iar banca la care imi este virat salariul mi-a blocat contul.Am dus adeverinta la banca prin care fac dovada retinerilor lunare din ... (vezi toată discuția)