avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Noi masuratori apartamente versus cadastru
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Noi masuratori apartamente versus cadastru

Buna ziua, as dori daca cineva stie sa ma sfatuie ce as putea sa fac in urmatoarea situatie. La noi in bloc se face un apartament nou in pod, firma constructoare renoveaza fatada etc, .Astazi ne am trezit ca adminsitratorul blocului ne a intrebat cand suntem acasa, ca firma constructoare sa vina sa masoare apartamentul .Am spus administratorului ca nu mi se pare normal sa masoare apartamentele din nou cand masuratorile sunt in cadastru, cartea funciara.
E normal, legal sa masoare din nou si sa modifice (cum vor ei)in cartea funciara sau e normal sa fie adaugat doar apartamentul nou?
Cel mai recent răspuns: vivi23ro , utilizator 15:02, 19 Octombrie 2017
Atat timp cat modificarile se executa prin constructie noua nu se pot modifica parametrii tehnici ai constructiei existente ,a apartamentelor aflate in exploatare care detin proiect tehnic,autorizatie de constructie,certificat de urbanism,cartea tehnica a constructiei
Daca firma executanta doreste relatii tehnice poate studia documentele constructiei existente la serviciul urbanism din primarie care detine intreg dosarul imobilului de locuit in comun
S-ar putea ca interesul real al constructorului sa fie acela de a verifica daca in apartamente nu au fost operate modificari ,interventii neautorizate la structura de rezistenta a imobilului care sa nu fi fost comunicate asociatiei si nu sunt consemnate in cartea tehnica a constructiei
Ultima modificare: Vineri, 19 Mai 2017
ynocentta, utilizator
am vrei obligatie sa i las sa intre? nu inteleg de ce masoara aparatamentele si toate spatiile comune, daca ar fi doar sa vada daca s a modificat ceva prin spargere , se poate vedea la ochi, nu cumva pot sa modifice , prin aceste masuratori spatiul apartamentelor?
in astfel de situatii se impune refacerea cadastrului.

Doamna, firma despre care vorbiti nu are ce sa cautae in casa nimanui pentru ca nu are ce sa masoare. Daca vrea ceva informatii, merge la sediul asociatiei (ca sa nu mearga la cartea funciara) si consulta acolo niste schite.

Daca insa se construieste acolo un apartament (dupa obtinerea tuturor avizelor si aprobarilor - care nu sunt putine) - practic se mareste suprafata utila totala a scarii/blocului respectiv, astfel incat cota-parte indiviza de proprietate scade cate putin la fiecare locuinta existenta. De aceea, cineva v-a sfatuit sa refaceti situatia cadastrului.
pe noi nu ne a sfatuit nimeni sa facem, si ma mira ca s a oferit firma sa o faca din banii ei, intrebarea e de ce nu merge la cartea funciara si vine sa masoare...unui alt vecin i s a spus ca fara sa masoare la fiecare nu poate inainta actele pt constructie,
cu ce ma afecteza pe mine refecerea cadastrului, in sensul ce obligatii am eu
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Mai 2017
vivi23ro, utilizator

Alte discuții în legătură

Boxe in podul blocului BogdanBubu BogdanBubu Buna ziua. Recent am cumparat un apartament intr-un bloc nou, apt. aflandu-se la etajul 5/5 al blocului. In actele imobilului etajul 5 figureaza ca si ... (vezi toată discuția)
Amenajarea podului unei mansarde matei_stoica matei_stoica Buna ziua, Am un apartament situat la etajul 4 din 4, iar in cartea funciara a imobilului apartamentul este incadrat defapt ca si mansarda (tavanul fiind de ... (vezi toată discuția)
Constructie mansarda in podul unui bloc oroles77 oroles77 Buna . Sunt proprietarul unui apartament intr-un imobil p+2 .Imobil dat in folosinta in 2008 .Zilele trecute am aflat cu stupoare ca fostrul constructor a ... (vezi toată discuția)