Buna ziua,
Va retin atentia cu o problema...
Sotia are de returnat o suma de bani societatii comerciale unde a lucrat, ij jur de 25.000 de euro.
Intre timp, eu vreau sa imi deschid o firma pe numele careia sa achizitionez un spatiu pentru a amenaja un magazin. Mentionez ca sotia nu va avea nici o calitate in cadrul acestei firme.
Daca impotriva sotiei se va impune o executare silita pt recuperarea acelor bani, executorul se poate indrepta si asupa firmei prin care cumpar acel spatiu?
Va multumesc.
Exista deja un titlu executoriu pe numele sotiei dvs.? Daca da, care este acela si care este obligatia prevazuta in el? Daca nu exista inca un titlu executoriu, care este izvorul posibil al obligatiei sotiei dvs. Intrebarile au ca scop sa delimitam daca obligatia sotiei este personala sau afecteaza comunitatea matrimoniala si in acest fel si pe dvs. Daca nu puteti sa devoalati amanunte in spatiul public, va trebui sa va adresati unui jurist in conditii de confidentialitate.
Buna ziua,
Inca nu exista un titlu executoriu privind recuperarea acelei sume. Asteptam o sentinta a instantei. Locuinta am instrainat-o, nu ar avea ce sa ia.
Mai precizez ca e vorba de salarii pe care sotia mea le datoreaza firmei unde a lucrat. A fost concediata, apoi reintegrata, apoi firma a castigat la apel, sotia mea fiind nevoita astfel sa returneze salariile obtinute in perioada dintre concediere si reintegrare.
In principiu este urmarit debitorul personal, apoi in masura in care creditorul nu isi poate indestula creanta, se poate solicita instantei si apoi trece la urmarirea silita a bunurilor comune, dupa partajarea prealabila a acestora, daca exista astfel de bunuri. In cazul dvs nu cred ca va fi usor pentru creditor sa valorifice bunul imobil viitor ce va fi achizitionat de firma care urmeaza sa o infiintati, cu atat mai mult cu cat sotii, casatoriti fiind, au posibilitatea sa deroge de la regimul comunitatii legale de bunuri si sa dispuna prin conventie asupra regimurilor juridice privind anumite bunuri prezente si viitoare. Concluzia este ca exista instrumente juridice de protectie.