avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Cand trebuie sa citam sursa unei poze in social media?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Cand trebuie sa citam sursa unei poze in social media?

Ma intereseaza din punct de vedere legal, cand trebuie citata sursa unei poze, postata pe pagina de Facebook a business-ului meu (nu pe site).

Mai exact, vad foarte des, pagini care prezinta video/photos fara sursa si care (intuitiv zic) nu le apartin. Eu ar trebui sa ii citez ca sursa pe acestia daca folosesc aceasi poza?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 20:54, 25 Mai 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspuns. In multe cazuri insa, preluarile sunt de pe alte pagini de facebook care nu mentionat sursa si intuitiv (cu o mare rata de certutidine) pot confirma ca nu sunt cei cu IP. Pot sa nu ii citez in cazul acesta?
Sunteti firma, daca folositi fotografii in scop comercial fara a cumpara licenta va puteti trezi ca sunteti dat in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum putem folosi pe site-uri, bloguri sau forumuri imagini de pe internet, despre care nu stim daca sunt protejate de legea copyright-ului? lizsit lizsit Sunt administratorul unui site necomercial, in care am o zona de \"Stiati ca apa:..\" si in care, o data cu informatii generale despre apa, am postat si ... (vezi toată discuția)
Cum putem folosi pe site-uri, bloguri sau forumuri imagini de pe internet, despre care nu stim daca sunt protejate de legea copyright-ului? lizsit lizsit Sunt administratorul unui site necomercial, in care am o zona de \"Stiati ca apa:..\" si in care, o data cu informatii generale despre apa, am postat si ... (vezi toată discuția)
Reglementãri postãri pe facebook vulpanelis vulpanelis Am o pagina pe facebook si as dori sa postez diverse poze pe care le gasesc pe site-uri si au legatura cu tema paginii mele.As dori si eu cateva lamuriri: 1. ... (vezi toată discuția)