avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... ANRP - OBLIGATIA DE A FACE
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

ANRP - OBLIGATIA DE A FACE

Buna ziua
Am sa va expun pe scurt situatia:
1998 - am depus 2 dosare la Prefectura ca mostenitoare a 2 autori: tatal meu si varul meu
Dosarele nu au fost solutionate separat, s-au emis Hotarari ale Prefecturii si invalidari ale ANRP-ului, au confundat bunurile tatalui cu bunurile varului, s-au emis Hotarari pentru ambii autori fara a fi specificate sumele pentru fiecare separat. etc. La un moment dat chiar ANRP-ul pune in vedere Prefecturii sa indosarieze documentele pentru fiecare autor separat si sa numeroteze filele, deoarece documentele erau intr-o dezordine totala. Pana la urma au pierdut dosarul varului meu si au continuat cu dosarul tatalui meu. Am depus din nou dosarul pentru varul meu. Acum, cand am primit ultima invalidare a Hotararii pentru bunurile tatalui meu am depus actiune la Tribunal in contencios administrativ- anulare act administrativ.
Deci, pentru bunurile tatalui meu ma judec cu Prefectura si ANRP-UL.

In ceea ce priveste dosarul varului meu, am mers in audienta la prefectura deoarece din 2008 (cand am depus din nou dosarul) nu am primit o hotarare. Am aflat cu stupoare ca de fapt, hotararea a fost emisa - dar mie nu mi-au trimis-o. Am depus cerere si la cateva zile am primit Hotararea. Aceasta a fost trimisa ANRP-ului in octombrie 2008, iar acum, in septembrie 2009 inca nu a fost emisa o Decizie de validare sau invalidare.
Acum sunt indecisa: sa fac contestatie la hotararea Prefecturii si sa mai astept 60 de zile timp in care daca nu primesc Decizia ANRP-ului sa deschid actiune la Tribunal, sau sa dau in judecata ANRP-ul pentru a-i obliga sa emita Decizia de validare sau invalidare. Chiar daca eu am primit Hotararea abia acum (dupa ce am fost in audienta), totusi ANRP-ul a primit-o acum 1 an si inca nu a emis o Decizie. Totusi au trecut 11 ani de cand astept drepturile ce mi se cuvin. Poate in instanta se rezolva mai repede.

Am expus situatia cat mai pe scurt. Multumesc tuturor celor ce au rabdarea de a lectura si celor ce-mi vor da un sfat.
Va multumesc

Vad ca mesajul a fost editat de 2 ori (probleme retea). Ma scuzati si rog moderatorii sa-l stearga.
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2009
vichi_90, utilizator

Alte discuții în legătură

Legea 290/2003 iulian nicu iulian nicu as dori un raspuns din partea avocatnet ,cu privire la problema mea; am dosarul depus la anrp din luna martie/2007cu decizie ,hotarire,dovada refugiului si ... (vezi toată discuția)
Anrp -legea 9/1998 vichi_90 vichi_90 Va rog daca imi poate raspunde cineva: Am primit hotararea comisiei judetene la un an dupa emitere. Si asta pt. ca m-am dus sa ma informez ce se intampla. ... (vezi toată discuția)
Anrp vichi_90 vichi_90 Buna ziua Revin cu o problema pe care probabil nu am postat-o suficient de clar. Pentru ca ANRP sa emita o decizie de validare sau invalidare a unei ... (vezi toată discuția)