avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare auto

Doresc sa inmatriculez un autoturism achizitionat recent , cu numere de Bucuresti , eu fiind din Prahova. Problema este ca eu am luat masina de la un individ , care la randul sau a luat-o de la proprietara din acte. In carte si talon este trecut un nume iar pe contractul vanzare-cumparare , alt nume , deoarece persoana respectiva s-a maritat anul trecut si si-a schimbat numele. Detin toate actele la ea , dar la registrul inmatriculari , m-a trimis innapoi sa vin cu un act doveditor ca persoana si-a schimbat numele , anume copie dupa certificatul de casatorie. Mi se pare aberant , atata timp cat am copie dupa buletin , apare acelasi CNP pe toate actele pe care le am. Eu cu proprietara nu m-am vazut niciodat , insa am reusit sa iau legatura telefonic cu sotul ei , si mi-a spus ca sunt plecati in Anglia , si ca o sa vina in tara dar , peste vreo 2 luni. Asadar , in lipsa acelui document nu pot inmatricula masina , dar , in acelasi timp , daca ma opreste politia , imi poate lua talonul caci apare instrainat de la primul proprietar (doamna in cauza) catre cumparator (samsarul de la care am luat-o) , deci sunt prins ca in menghina , nestiind ce sa fac in cazul asta. Institutiile in tara asta sunt facute mai mult sa te puna pe drumuri sa te incurce , nu se poate face ceva mai simplificat . Va rog daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi , ca de o saptamana tot intreb diferite persoane si nu am ajuns la nici un raspuns concret. Sunt disperat ca pot ramane fara talonul masinii , fara vina mea.
Cel mai recent răspuns: rhadoo08 , utilizator 22:09, 30 Mai 2017
De ce nu încercați metodele noii tehnologii numită IT, rugați proprietara să facă un scan la certificatul de căsătorie și să ți-o trimită electronic pe adresa de email a unui cunoscut sau pe un număr de fax de la un oficiu poștal. Îl printați și ați rezolvat. Baftă.
Este necesar de document original,nu se pot folosi copii dupa documente
Incercati sa solicitati persoanei din Anglia sa comunice documentul prin ambasada/consulat
Problema este ca eu i-am rugat pe toate caile sa ma ajute , am nevoie chiar si de o poza a documentului , nu neaparat de actul in sine sau copie xerox.I-am rugat sa-mi trim prim wattsup sau orice , dar m-au refuzat repede , spunand ca n-au ce sa-mi faca , sa ma descurc singur . mi se par niste oameni lasi , care pur si simplu nu i-au interesat decat sa-si ia banii si atat. Nu mai zic ca de 3 luni decat am luat masina , mai mult am bagat bani in ea , nu cred ca am mers 1000 de Km. Imi asum si eu ca am fost naiv cand am cumparat-o , nu stiam ce implica o asemenea tranzactie , credeam ca daca am fiscalele , cartea si talonul masinii , nu-ti mai trebuie nimic. Dar n-a fost asa. Nu mai stiu ce sa fac , masina de 2 saptamani sta in parcare si eu merg cu bicicleta :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dat toate actele masinii cumparatorului camelia87 camelia87 Va rog sa ma ajutati! Am vandut o masina in luna martie, act de vanzare cumparare si am fost in aceasi luna sa o scot din evidenta de la adm. financiara. Am ... (vezi toată discuția)
Cum procedez daca mi-am schimbat numele si domiciliul dar actele masinii sunt pe numele vechi? papyto papyto mi-am schimbat numele si domiciliu (am schimbat toate actele buletin permis) talonul masini a ramas pe vechiul nume si vechea adresa cum trebuie sa procedez ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina thewayiam85 thewayiam85 Buna seara.Am vandut pe 7.03.2018 o masina.Am fost la Buc.ca sa o vand unor samsari,eu fiind din iasi.Ei s-au uitat la ea in parcare la un centru comercial,au ... (vezi toată discuția)