Doresc sa inmatriculez un autoturism achizitionat recent , cu numere de Bucuresti , eu fiind din Prahova. Problema este ca eu am luat masina de la un individ , care la randul sau a luat-o de la proprietara din acte. In carte si talon este trecut un nume iar pe contractul vanzare-cumparare , alt nume , deoarece persoana respectiva s-a maritat anul trecut si si-a schimbat numele. Detin toate actele la ea , dar la registrul inmatriculari , m-a trimis innapoi sa vin cu un act doveditor ca persoana si-a schimbat numele , anume copie dupa certificatul de casatorie. Mi se pare aberant , atata timp cat am copie dupa buletin , apare acelasi CNP pe toate actele pe care le am. Eu cu proprietara nu m-am vazut niciodat , insa am reusit sa iau legatura telefonic cu sotul ei , si mi-a spus ca sunt plecati in Anglia , si ca o sa vina in tara dar , peste vreo 2 luni. Asadar , in lipsa acelui document nu pot inmatricula masina , dar , in acelasi timp , daca ma opreste politia , imi poate lua talonul caci apare instrainat de la primul proprietar (doamna in cauza) catre cumparator (samsarul de la care am luat-o) , deci sunt prins ca in menghina , nestiind ce sa fac in cazul asta. Institutiile in tara asta sunt facute mai mult sa te puna pe drumuri sa te incurce , nu se poate face ceva mai simplificat . Va rog daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi , ca de o saptamana tot intreb diferite persoane si nu am ajuns la nici un raspuns concret. Sunt disperat ca pot ramane fara talonul masinii , fara vina mea.
Cel mai recent răspuns:
rhadoo08 , utilizator
22:09, 30 Mai 2017