avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Organizare eveniment cu taxa de intrare de catre o ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Organizare eveniment cu taxa de intrare de catre o asociatie

Buna ziua,

Proaspat am infiintat o asociatie in sprijinul copiilor cu dizabilitati si vrem sa organizam un eveniment de ziua copilului.
Problema este ca vrem sa introducem bilete la intrare si nu stim daca aceste bilete trebuiesc inregistrate/fiscalizate si ce trebuie sa facem in acest sens.
Cu banii stransi de pe urma biletelor, micutii vor beneficia de ore de terapie gratuit.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 08:08, 22 Mai 2017
Da, biletele trebuie înregistrate la compartimentul de impozite și taxe locale din cadrul primăriei în raza căreia are loc manifestarea. Spectacolele organizate în scopuri umanitare sunt scutite la plata impozitului pe spectacole.
cod fiscal, art 480-483
[ link extern ]
norme metodologice
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe aplicabile biletelor la un eveniment Sdragos Sdragos Buna ziua, as dori sa organizez impreuna cu alte 3 persoane fizice un eveniment (petrecere) cu acces pe baza de bilete pentru ~300 de persoane. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Vreau sa organizez petrecere/discoteca in aer liber Xellero Xellero Buna ziua. Bunicul meu detine un restaurant cu un teren destul de mare. Pe acel teren as dori sa organizez, decat pentru o noapte, o petrecere foarte mare. ... (vezi toată discuția)
Ong taxe locale ccdn ccdn Buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca ong-urile sunt obligate sau nu sa plateasca taxe si impozite locale si care este articolul de lege care prevede acest ... (vezi toată discuția)