Am si eu o problema cu fosta firma la care sotul meu a lucrat patronulsa luchidat fata de noi eu personal am fost de am ridicat banuti am semnat pt ei si acum neam trezit cu anca 620 de lei an cont de la fosta firma si scrie k este o indemnizatie neconcludenta. El sa angajat la o alta firma la jkl bucuresti si an contract scrie k nu are voi la firmele concurente jkl b.v... va multumesc si astept raspuns
In speta, la încheierea contractului individual de muncă sau pe parcursul executării acestuia, părţile au negociat şi cuprins în c.i.m. o clauză de neconcurenţă prin care sotul dvs. să fie obligat ca după încetarea contractului să nu presteze, în interes propriu sau al unui terţ, o activitate care se află în concurenţă cu cea prestată la angajatorul său, în schimbul unei indemnizaţii de neconcurenţă lunare pe care angajatorul se obligă să o plătească pe toată perioada de neconcurenţă.
În cazul nerespectării, cu vinovăţie, a clauzei de neconcurenţă salariatul poate fi obligat la restituirea indemnizaţiei şi, după caz, la daune-interese corespunzătoare prejudiciului pe care l-a produs angajatorului.