avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dubla cetatenie romano-spaniola
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dubla cetatenie romano-spaniola

Buna ziua,
Speta mea este aceasta: eu sunt cetatean roman, prietenul meu are cetatenie spaniola, noi traim impreuna in Franta. Eu sunt insarcinata. As vrea sa stiu daca copilul nostru poate obtine de la nastere atat cetatenia romana, cat si cetatenia spaniola.
Multumesc, Nadia
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 07:40, 23 August 2018
Nu ca "poate obtine" dubla cetatenie, ci va avea sigur dubla cetatenie prin nastere (daca este recunoscut de tatal sau). De avut in vedere: [ link extern ]
Nu uitati ca aveti 6 luni sa solicitati certificatul romanesc de nastere a copilului dvs. Mergeti la ambasada/consulat ca sa nu veniti acasa fiind copilasul mititel.
Multumesc pentru raspuns! Inteleg ca copilul va avea dubla cetatenie pana la 18 ani si dupa aceea, daca nu va exista la acel moment un acord de recunoastere a dublei cetatenii intre RO si ES, va trebui sa renunte la una dintre cetatenii.
Din pacate spanioli sunt mai pretentiosi. Romania nu are niciun fel de interdictie in acest sens. Noi ii toleram pe toti in schimb ei pe noi mai putin. Politica asta!
Spania permite dubla cetatenie (romano-spaniola) obtinuta prin nastere, cu conditia ca pana la 18 ani sa nu fi fost folosita exclusiv cetatenia romana sau sa opteze la 18 ani pentru a ramane in continuare cetatean spaniol (nu va fi nevoie sa renunte la cetatenia romana).

Alte discuții în legătură

Cetatenie - situatie legala a unui copil nascut in spania, mama cetatenie romana, tatal cetatean spaniol luciana2901 luciana2901 Am urmatoarea speta: Din concubinajul numitei A, de cetatenie romana, cu numitul B, cetatean spaniol, a rezultat un copil, nascut in Spania,care a fost ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenite spaniola-romana Vladimiralexd Vladimiralexd Buna seara,intrebarea mea este legata de cetatenia proprie...sunt nascut in Spania din mama romanca si tata spaniol.Detin buletin romanesc si pasaport spaniol, ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte identitate in spania + certificat nastere bebe pentru zbor daniela013 daniela013 Buna ziua, va rog daca puteti sa ma ajutati cu cateva informatii...anul viitor imi expira buletinul (2014) si as dori sa stiu cum il pot renova de la ... (vezi toată discuția)