avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama executata silit - fiul cumpara imobilul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama executata silit - fiul cumpara imobilul

Bună ziua.
Mama mea a avut datorii către stat. A fost executata silit și somata sa părăsească locuința. Fratele meu susține ca el ar fi cumpărat locuința de la executor și ca este proprietar. Mama a decedat de curând iar eu vreau sa știu dacă, în situația data o mai moștenesc pe mama, dacă îmi revine o cota parte din ce a avut ea și dacă este legal ce a făcut fratele meu. Mentionez ca mama a fost singura proprietara iar noi suntem doar doi frați, alți moștenitori ai mamei nu mai sunt.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:35, 22 Mai 2017
O mosteniti pe mama, problema e ca nu mai aveti ce mosteni, daca mama nu mai avea in proprietate imobilul la data decesului sau.
Asa mari datorii avea ?
Ce reprezentau acele datorii?
Sa va prezinte fratele actul de adjudecare.
Mergeti la notar si dati declaratie de acceptare a mostenirii, poate va va trebui candva si apoi la cartea funciara sa va interesati cine e proprietar pe casa.
Calitatea de adjudecatar o poate avea oricine, insa pt a va elucida asupra situatiei scoateti un extras de informare de la cartea funciara.

Pentru a va interesa la alte autoritati (primarie, executor) ar trebui sa va justificati calitatea de mostenitor si asta inseamna sa aveti o declaratie de acceptare a succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii adjudecant ariaint ariaint Intentionam sa participam la o licitatie in situatia urmatoare Creditoare Banca Debitor: o societate comerciala , creanta din titlu 4 mil EUR Garant: ... (vezi toată discuția)
Apartament la licitatie sorin0206 sorin0206 salutare ,am citeva nelamuriri si va rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi scrieti concret ce ar trebui sa fac in cazul meu.Am participat la licitatia unui ... (vezi toată discuția)
Act de adjudecare in urma unei executari silite florip florip Buna seara, va rog sa-mi spuneti daca in urma unui act de adjudecare in favoarea bancii a unui apartament dintr-o asociatie de proprietari, incheiat in data de ... (vezi toată discuția)