in urma cu cca 2 ani am achizitionat un apartament intr-un imobil cu 7 unitati locative (5 intr-o casa cu etaj si 2 intr-o alta casa parter).
deoarece fusese contruita in 1938, casa cu etaj unde am apart, am hotarat impreuna cu ceilalti locatari (eu, alt locatar si 3 mostenitori ai celorlalte 4 apart; cel de-al 5-lea proprietar fiind incert nu a fost luat in calcul).
eu si locatarul nr 2 am achitat toate lucrarile si materialele folosite la reabilitarea imobilului si a incintei.
cei 3 mostenitori (din care unul in strainatate) atata timp cat cheltuielile au fost mici au platit destul de corect, cu intarziere dar au platit!
cand costurile au inceput sa urce, m-au rugat sa platesc eu si ei imi returneaza sumele (detin sms-uri si email-uri cu situatiile de lucrari si acceptul acestora).
in dec 2015 nu am mai continuat lucrarile deoarece am ajuns la fundul sacului, cei 3 mostenitori amanandu-ma succesiv cu termenul de rambursare!
nici pana azi nu am recuperat suma de cca 32.000 lei de la acestia desi am incercat sa fac totul pe cale amiabila. ultima promisiune o am din mai anul trecut cand mi-au spus ca vand cele 3 apartamente si imi restituie sumele! dar de atunci nu au facut nimic. drept urmare casa a ramas nefinalizata iar eu cu banii luati! va rog sa ma sfatuiti ce sa fac sa-mi recuperez banii si sa-mi finalizez macar apart meu. multumesc
Dacă nu aveți cunoștințe juridice aveți nevoie de un avocat pentru a iniția și susține o acțiune pe cale civilă. Apoi, cu Sentința Instanței apelați la un executor judecătoresc.