avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperarea sumelor de bani de la persoane fizice
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperarea sumelor de bani de la persoane fizice

bina ziua,

in urma cu cca 2 ani am achizitionat un apartament intr-un imobil cu 7 unitati locative (5 intr-o casa cu etaj si 2 intr-o alta casa parter).
deoarece fusese contruita in 1938, casa cu etaj unde am apart, am hotarat impreuna cu ceilalti locatari (eu, alt locatar si 3 mostenitori ai celorlalte 4 apart; cel de-al 5-lea proprietar fiind incert nu a fost luat in calcul).

eu si locatarul nr 2 am achitat toate lucrarile si materialele folosite la reabilitarea imobilului si a incintei.
cei 3 mostenitori (din care unul in strainatate) atata timp cat cheltuielile au fost mici au platit destul de corect, cu intarziere dar au platit!
cand costurile au inceput sa urce, m-au rugat sa platesc eu si ei imi returneaza sumele (detin sms-uri si email-uri cu situatiile de lucrari si acceptul acestora).
in dec 2015 nu am mai continuat lucrarile deoarece am ajuns la fundul sacului, cei 3 mostenitori amanandu-ma succesiv cu termenul de rambursare!
nici pana azi nu am recuperat suma de cca 32.000 lei de la acestia desi am incercat sa fac totul pe cale amiabila. ultima promisiune o am din mai anul trecut cand mi-au spus ca vand cele 3 apartamente si imi restituie sumele! dar de atunci nu au facut nimic. drept urmare casa a ramas nefinalizata iar eu cu banii luati! va rog sa ma sfatuiti ce sa fac sa-mi recuperez banii si sa-mi finalizez macar apart meu. multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 17:17, 22 Mai 2017
Dacă nu aveți cunoștințe juridice aveți nevoie de un avocat pentru a iniția și susține o acțiune pe cale civilă. Apoi, cu Sentința Instanței apelați la un executor judecătoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zugravitul casei scarii dupa incendiu OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI A AVUT LOC UN INCENDIU LA UN APARTAMENT, CARE A ARS, ÎN BLOC LA ULTIMUL ETAJ,AU INTERVENIT POMPIERII,DUPĂ S-A HOTARÂT ZUGRAVIREA CASEI SCARII IN SEDINTĂ CU ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o problema care pe mine mă deranjează și nu ... Diana9321 Diana9321 Buna ziua. Am o problema care pe mine mă deranjează și nu știu ce să fac. In iulie 2021 am achiziționat un apartament (bun propriu). Este un bloc cu ... (vezi toată discuția)
Cum pot intra in posesia unei contravalorii unei mosteniri? Enas Enas Buna ziua! Ma aflu intr-o situatie destul de neplacuta, dar am nevoie neaparat de ajutor din partea dvs. In anul 2002, ca urmare a decesului tatalui meu, am ... (vezi toată discuția)