avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Zugravitul casei scarii dupa incendiu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Zugravitul casei scarii dupa incendiu

A AVUT LOC UN INCENDIU LA UN APARTAMENT, CARE A ARS, ÎN BLOC LA ULTIMUL ETAJ,AU INTERVENIT POMPIERII,DUPĂ S-A HOTARÂT ZUGRAVIREA CASEI SCARII IN SEDINTĂ CU PARTICIPARE SUMĂ EGALĂ PENTRU FIECARE LOCATAR,DUPĂ O PERIOADĂ A VENIT LOCATARUL AP.CU PROBLEMA ADUCĂND UN ACT DE LA SOCIETATEA DE ASIGURĂRI PRIN CARE SE SPECIFICA: APARTAMENTELE (ȘASE)CARE AU PRIMIT DESPĂGUBIRI AU O COTA APARTE EGALA PENTRU PARETEA COMUNĂ.CETĂȚEANUL CU APARTAMENTUL ARS PRETINDE CA PE ASIGURAREA LUI S-AU PRIMIT BANII EL NU PLĂTEȘTE NIMIC.CUM SE ÎMPART BANII IN ACEASTĂ SITUAȚIE.ESTE NECESARĂ ZUGRĂVIREA
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:24, 22 Iunie 2015
Interventie moderator
Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule, este contrar cerintelor de postare in forum.
Se pare ca cine conduce asociatia nu prea are cunostinta de prevederile legii.

L230/2007
Art. 17. - Dacă proprietarul unui apartament ori spaţiu sau oricare altă persoană care acţionează în numele său provoacă daune oricărei părţi din proprietatea comună sau unui alt apartament sau spaţiu, respectivul proprietar sau respectiva persoană are obligaţia să repare stricăciunile sau să plătească cheltuielile pentru lucrările de reparaţii.

Asociatia are calitatea de pagubit iar persoana care a provocat dauna trebuie sa plateasca.

Daca era asigurat cu atat mai bine pentru el, trebuie sa plateasca asiguratorul.

Ori rezolvati pe cale amiabila ori iti dati in judecata pentru recuperarea prejudiciului.
Pana la finalizarea procesului zugraviti casa scarii cu fondul de reparatii si apoi il puneti la loc dupa ce recuperati prejudiciul de la cel vinovat.
Mi se pare a fi o speta un pic aparte. Din cate ne spune utilizatoarea, paguba a fost platita de asigurator fiecarui apartament din vecini afectat de incendiu, dar si celui cu incendiul .

Din acesti bani, proprietarii respectivi trebuie sa plateasca, solidar cu cel care a provocat incendiul, zugravirea casei scarilor acolo unde a fost afectata. Adica nu toata casa scarii, daca n-a fost toata afectata.

Deci cei sase au primit banii pentru apartamentul lor, dar si pentru casa scarii, ca sa zic asa. Deci e normal ca ei sa plateasca si sa zugraveasca acolo unde a fost afectat locul.
Nu se precizeaza cat din casa scarii au hotarat sa zugraveasca, toata casa scarii sau numai zonele (etajele) afectate.

Parerea mea este ca asiguratorul a platit celor pagubiti pentru daunele produse in interiorul locuintei, nu si pentru partile comune. Depinde ce acopera plata asigurarii.

Daca decizia este sa se zugraveasca doar in zona celor care au primit despagubiri (cei 6 proprietari plus cel caruia i-a ars locuinta) atunci doar acestia sunt obligati sa contribuie conform CPI la zugravire, nu si ceilalti proprietari care nu au fost despagubiti.
Sunt in total 15 ap.dar afectati de apa pompierilor au fost 6 ap. pe trei nivele așa a considerat asiguratol,bloc cu 4 etaje .De fum a fost distrus doar ultimul etaj.N-am înțeles de ce asiguatorul a acordat sume egale pentru etajele 2,3,și patru.Câte 2 ap pe nivel.Ca sa fie și mai mare mirarea cel care a ars(ap.)vrea banii de la ceilalti.Ce fac locatarii din 9 ap.neafectate ,dacă trebuie zugrăvită toată casa scarilor.

Normal că apa s-a oprit la parter.Ce este de facut?
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2015
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Repartizare cheltuieli reparatii Gabi95 Gabi95 Buna ziua, am o nelamurire in privinta unei probleme, la noi in bloc pe coloana principala care trece prin camere, s-a facut o reparatie ( tin sa precizez ca ... (vezi toată discuția)
Plângere penală, pretenții de despăgubire în urma unui incendiu. cum trebuie să procedeze persoana reclamată? criss_t_2002 criss_t_2002 Buna ziua! A fost un incendiu in apartamentul personal, iar un apartament vecin a fost afectat usor. Pagube au fost la geamul termopan (3 m2) si cateva ... (vezi toată discuția)
Incendiu, se știe motivul, se știe persoana responsabilă, ce fac cu asta ? Mihai Faur Mihai Faur Cum ar trebui să acționez ? Azi dimineață a fost un incendiu în blocul în care locuiesc. A ars tot acoperișul blocului care ține de scara mea. ... (vezi toată discuția)