avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Incendiu, se știe motivul, se știe persoana ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Incendiu, se știe motivul, se știe persoana responsabilă, ce fac cu asta ?

Cum ar trebui să acționez ?

Azi dimineață a fost un incendiu în blocul în care locuiesc. A ars tot acoperișul blocului care ține de scara mea. Motivul a fost o improvizație electrică făcută de un vecin care „deține” tot podul ( adică s-a instalat el în tot că așa a vrut el, chit că toți vecinii au un loc acolo ) și se ocupa de creștere de porumbei. Din fericire apartamentele nu au fost afectate, dar au fost inundate de pompieri pentru a a durat câteva ore să se stingă incendiul.
Ce trebuie să fac, care ar fi cursul, pentru a-l face pe domn să plătească toate daunele și eventual pentru sperietura noastră ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:38, 3 Mai 2023
Dacă nu aveți asigurare, doar prin instanță veți primi despăgubiri.

Solicitati PV intocmit de pompieri in urma incendiului. Va fi util in instanta.
Nu este rau daca angajati contracost un expert tehnic judiciar in specializarea psi-su si un expert tehnic judiciar in specializare ctii. care sa efectueze o constatare la fata locului privind pagubele produse si sa le evalueze. Acesti experti ii veti solicita instantei sa-i aprobe pentru a efectua expertiza tehnica judiciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângere penală, pretenții de despăgubire în urma unui incendiu. cum trebuie să procedeze persoana reclamată? criss_t_2002 criss_t_2002 Buna ziua! A fost un incendiu in apartamentul personal, iar un apartament vecin a fost afectat usor. Pagube au fost la geamul termopan (3 m2) si cateva ... (vezi toată discuția)
Incendiu cauzat de casa parasita vyprus2201 vyprus2201 Bună seara. Săptămâna trecută mi au ars magazia, masina si o parte din acoperișul casei în urma unui incendiu. Incendiul a pornit de la un coteț vecin, ... (vezi toată discuția)
Incendiu din neglijență Mihai Faur Mihai Faur Salutare Acum o lună a avut loc un incendiu in blocul in care locuiesc. Anume, acoperișul a luat foc datorita unei improvizații electrice făcute de un ... (vezi toată discuția)