avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incendiu Cauzat de casa parasita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incendiu Cauzat de casa parasita

Bună seara. Săptămâna trecută mi au ars magazia, masina si o parte din acoperișul casei în urma unui incendiu. Incendiul a pornit de la un coteț vecin, din curtea unei case nelocuite, al cărei proprietar s a mutat și a lăsat casa în paragina, astfel încât vegetația s a dezvoltat și a împânzit întreaga curte.
Pompierii au confirmat locul unde a pornit incendiul și au propus ca sursa a focului efectul termic al unui ciob/sticla. Așadar, un anume fragment de sticla a încălzit vegetația din jur astfel încât aceasta a luat foc, focul s.a extins la magazia mea, ducând la un adevărat dezastru. Nu am asigurare pe magazie, nici Casco pe masina, deci nu pot recupera despăgubiri, în ciuda faptului ca nu am nicio vina sau contribuție la pornirea incendiului. Exista vreo cale legala prin care sa ii pot cere despăgubiri vecinului pentru faptul ca a lasat vegetația sa se dezvolte în curtea sa, neglijenta sa ducând astfel la incendiul prezentat?? Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 20:48, 21 Mai 2020
Buna ziua,
Se poate face ceea ce doriti dvs. prin instanta, dar discutati cu un avocat.
Legat de sanse... eu cred ca sunt destul de mari, mai ales ca procesul verbal intocmit de pompieri va ajuta.
Daca va decideti sa deschideti actiune in instanta puteti cere instantei sa aprobe efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea psi.
Proprietarul din acte are obligatia intretinerii proprietatii sale.
Îmi puteți spune va rog cam care sunt șansele sa am câștig în instanta?

POPA GHEORGHE a scris:

Daca va decideti sa deschideti actiune in instanta puteti cere instantei sa aprobe efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea psi.
Proprietarul din acte are obligatia intretinerii proprietatii sale.

Nu am de unde sa stiu ce va hotari o instanta de judecata, in functie de documentele existente la dosarul cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incendiu, se știe motivul, se știe persoana responsabilă, ce fac cu asta ? Mihai Faur Mihai Faur Cum ar trebui să acționez ? Azi dimineață a fost un incendiu în blocul în care locuiesc. A ars tot acoperișul blocului care ține de scara mea. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. astazi am cumparat o masina ford in valuare de 2500€, ... Bsjahahkaiy67 Bsjahahkaiy67 Buna ziua. Astazi am cumparat o masina Ford in valuare de 2500€, am facut toate actele a fost totul ok. Dupa nici 30 minute de mers, a luat motorul foc, ... (vezi toată discuția)
Buna seara. va rog mult sa imi dati un sfat pentru situatia pe ... Euroinvest Euroinvest Buna seara. Va rog mult sa imi dati un sfat pentru situatia pe care am trait-o zilele trecute numai. La vecinii mei ,de langa casa mea,s-a produs un incendiu ... (vezi toată discuția)