avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Referat Traducator
Discuție deschisă în Traduceri

Referat Traducator

Buna ziua, sper sa ma poata ajuta cineva pe aici.

Eu sunt traducator si interpret autorizat de foarte putin timp si astazi am fost sunata pentru a interpreta la o sectie de politie. Dupa ce am terminat, mi s-a spus ca trebuie sa fac un referat de interpretare/traducere, care este model tip si sa ma duc maine cu el, sa il inregistreze ca sa poata sa ma plateasca. Asta mi-a spus procurorul, deci s-ar putea sa fie ceva legat si de instanta. Cand am intrebat exact cum trebuie facut, mi s-a spus ca gasesc eu pe internet.

Problema este ca eu nu am mai facut asa ceva, nu stiu ce este si nu gasesc nimic despre asta pe net.

A mai facut cineva asa ceva? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alina_AST , utilizator 17:27, 23 Mai 2017
Buna ziua,

In baza cererii prin care v-au fost solicitate serviciile de interpretariat, constituiti practic o dare de seama a activitatii prestate in perioada x. Prin asa zisul referat, aratati cine sunteti cu nume si prenume si date de identificare, numar autorizatie, cod fiscal etc. Numiti persoana care v-a solicitat serviciile si institutia, suma (cu precizari, durata-zile,ore, pagini) pe care trebuie sa o achite institutia in baza tarifelor reglementate prin lege si ordine ale Ministerului de Justitie, Incheiati cu a cere aprobarea referatului pentru emiterea facturii si a chitantei daca se achita numerar.
Sunt sigura ca departamentul de contabilitate sau cineva de la registratura institutiei va poate eventual indruma...
Aveti mai jos 2 linkuri cu discutii ce v-ar putea ajuta:
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.
Ultima modificare: Marți, 23 Mai 2017
Laura Ciobeica, moderator
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - profesie liberalã traducãtor autorizat sonia1978 sonia1978 Buna ziua! M-ar interesa pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a deveni traducator autorizat PFA. Am primit autorizatia de la Ministerul Justitiei. Stiu ... (vezi toată discuția)
Absolvent facultate de limbi moderne aplicate - cum obþin autorizaþia? cristina_roxana_popescu89 cristina_roxana_popescu89 Buna ziua, Eu tocmai am terminat facultatea de Limbi Moderne Aplicate, in Timisoara, iar acum imi caut un loc de munca, dar nu stiu ce ar trebui sa fac sau ... (vezi toată discuția)
Va rog, un sfat! pregatire examen traducator autorizat spaniola aciocan aciocan Buna seara, In septembrie a.c. m.am mutat in Madrid, unde am studiat spaniola generala timp de 6 luni intr.un centru privat. Dupa terminarea cursului, mi.am ... (vezi toată discuția)