avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Probleme cu stomatolog de Bucuresti, bani aruncati pe ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Probleme cu stomatolog de Bucuresti, bani aruncati pe geam

Buna ziua.

Acum un an m-am prezentat la un anumit stomatolog 'celebru' in Bucuresti cu dorinta de a imi pune fatete, atat sus cat si jos. Avand foarte multa reclama si vazand cateva persoane publice trecand pe la el, aveam incredere.

Eu sunt studenta in strainatate, lucrand in acelasi timp. Fiecare vizita la acest stomatolog a fost costisitoare din punct de vedere al zborurilor, zilelor de concediu folosite pt asta, etc. Imi asum aceste costuri, caci eu am decis si ales sa apelez la serviciile unui doctor din Bucuresti. Totusi, mi-am asumat drumurile necesare tratamentului.

In timp de un an, povestea decurge asa:

- mai 2016 - pus fatete
- august 2016 - prima fateta cade
- octombrie 2016 - calatorie la Bucuresti doar pt ca stomatologul sa puna din nou fateta (noroc ca era ultima de la molar si nu se prea vedea daca nu zambeam larg); atunci m-a convins sa imi fac si 3 implanturi, si mi-a spus sa imi mai iau zile de concediu ca sa mi le faca; am avut incredere si am ascultat
- ianuarie 2017 - a 2a fateta cade
- februarie 2017 - calatorie la bucuresti pt repus fateta si pus noii dintisorii pe implant (implantul in octobrie insemna doar surubul, baza pe care va sta coroana-dintisorul); procesul de luat mulaj, incercat dintisorii, trimis dintisorii inapoi la laborator pt modificari, incercat iar dintisorii, pus dintisorii si plecat din tara in aceeasi zi
- primul dinte de pe implant cade dupa o zi, iar ceilalti 2 dintisori de pe celelalte 2 implanturi cad dupa 3 zile
- aprilie 2017 - fateta care cazuse prima data cade iar
- mai 2017 - intors in Bucuresti, luat zile de concediu iar doar pt stomatolog; fateta desi avea buzunarasul rupt nu este inlocuita ci doar lipita de dinte; pt dintisorii de pe implanturi, fiind nemultumita de culoare, spatiu intre gingie si dinte, forma, sunt trimisa la laborator; baiatul de acolo a incercat sa faca schimbarile necesare; mi-a pus si dintisorii inapoi pe implant; cei doi de jos sunt ok pana acum; cel de sus a cazut dupa o zi; dentistul nu si-a facut timp de mine pana peste weekend, luni, cand seara trebuia sa ma intorc in strainatate; a fixat dintele de sus iar
- 5 zile mai tarziu dintele de pe implant cade; ii scriu iar, il anunt ca e a nu stiu cata oara cand cade, ce sa fac, daca sa imi fac abonament sa vin in fiecare weekend in bucuresti sa imi cimenteze dinti/fatete .. nu am primit nicio scuza, doar "e aiurea si te inteleg, eu nu sunt implantolog, dar o sa comand un ciment mai dur" ... AICI MI-A PICAT FATA; un om sa 'traga' de tine sa iti puna implanturi, sa aiba reclama pe facebook ca pune implanturi si cat costa, si cand lucrurile iau o intorsatura naspa sa zica NU SUNT IMPLANTOLOG. CUM? Eu una nu inteleg
- azi fateta repusa cade

Nu vreau sa sar cu gura, pt ca sunt educata si oricum cearta nu rezolva nimic. Dar ma simt umilita, fraierita. Nu vreau ca altii sa treaca prin asa ceva. Vreau sa imi rezolv odata pt totdeauna problemele astea si sa imi recuperez si banii. Numai acum o saptamana am cheltuit aproximativ 150 de lire pe transport, plus bani de cheltuiala in tara, plus 3 zile de concediu, stress, suparare, etc. Fiecare fateta e 250 euro, nu este ieftin deloc!

Per total o experienta ingrozitoare! Cand dai mii de euro pe niste servicii, la care nu primesti nici bon fiscal, asteptarile nu sunt acestea! Nu mai spun ca de cele mai multe ori a trebuit sa astept de la o ora la 4 ore, desi aveam programare si il anuntam cu saptamani inainte sa vin.

Ce sfaturi imi puteti da? Cum as putea sa il abordez? Nu ma pricep la astfel de lucruri si sunt si mai timida. Mi-e rusine de certuri, nu sunt mahalagioaica.

Daca ii cer banii inapoi pe ce nu i-a iesit este bine? Iar daca refuza ce pot face?
Sunt importanti banii si timpul pierdut, dar cel mai groaznic se simte lipsa de principii, etica, respect si customer service.

Anul trecut mi-a spus ca am garantie 10 ani. Dar .. cu asa garantie ... sa iti pui fatete de mii de euro si sa umbli cu ele in geanta! Aveti grija, dragi cititori, pe mana cui va lasati!
Cel mai recent răspuns: Tucagh , utilizator 11:22, 24 Mai 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Si eu am fost la o firma foarte laudata si foarte scumpa ( probabil cea mai scumpa) ca am inteles ca era singura din tara care putea face ceva ce ma interesa pe mine si ca aveau ceea ce doar in occident exista ca aparatura si am fost dezamagit.
Nu atat pentru ca nu au reusit ci pentru ca nu mi-a placut cum au lucrat.Au muncit e adevarat...dar nu mi-a placut mie...
Sper sa nu fie vorba de aceeasi clinica...
Poate ca sunt si eu foarte pretentios dar totusi am medici care imi satisfac exigentele stamatologice.

In cazul dvs. pare sa fie ceva complicat sub aspect juridic.

Trebuie stabilit daca este culpa medicului stomatolog sau pur si simplu problema este alta.
Trebuie sa lamuriti cauza care a determinat efectul.

In cazul dvs. nu era ceva foarte complicat pentru un medic care se ocupa de asa ceva si e ciudat ca aveti probleme...


Ultima modificare: Marți, 23 Mai 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Avand in vedere ca ati acceptat sa fiti complice la evaziune fiscala cu acest escroc, nu va ramane sa faceti decat sa ziceti ca tiganul cand a scapat caciula pe garla: sa fie de sufletul tatii! :)
Este stupefiant cum o persoana educata, cum afirmati ca sunteti, sa se angajeze intr-o astfel de aventura. Eu nu merg la cabinete staomatologice de fite, merg la un cabinet peste drum de mine, unde platesc de fiecare data exclusiv cu cardul si, ori de cate ori a fost ceva de remediat, mi s-a facut "cu scuze". Garantia exista chiar daca furnizorul de serviciu nu o aifirma in mod explicit.
Ce mai puteti face? Pai sa intrati in zona pe care vreti s-o evitati: scandalul! Luati dvs. frumos o foaie de hartie, scrieti tot ce aveti pe suflet, cam cum ne-ati scris noua, le-o trimiteti prin posta cu confirmare de primire, si in care le spuneti, in final, ca asteptati pozitia lor, dupa care urmeaza sa va adresati, pentru inceput OPC-ului si, in final, justitiei. Ei se stiu cu musca pe caciula, nu sunteti singura pacalita si nu au nevoie de OPC pe cap, de politie, etc. Daca va spun ca nu aveti dovezi, puteti sa si blufati putin, puteti spune ca aveti inregistrate pe smartphone toate convorbirile cu ei, pe care le veti preda organelor de ancheta.
Iar daca nu aveti asa ceva, este timpul sa va instalati o aplicatie, eu folosesc "Call Recorder". Imi inregistreaza automat toate convorbirile, periodic sterg ce nu ma intereseaza iar pe celelalte le trec pe laptop.
Pornind de la observatiile d-nei avocat Zaharia, , ca nu aveti dovezi ( facturi, chitante care sa dovedeasca plata serviciilor prestate de stomatolog) , pt.a deschide o actiune in instanta , cu scopul de a mai recupera din cheltuieli, va sugerez sa mergeti la cabinet, si asa cum ati declarant , sa nu faceti scandal, ci sa depuneti toate eforturile, sa-l convingeti sa emita documente de plata pentru toate servicile prestate catre dvs. , sau macar pt. o parte din ele.
Aceste documete de pata pot face dovada ca ati trecut pe la cabinetul respectiv...
Va inteleg foarte bine, ca ati fost inselata , dar vina o purtam noi , cei care ne jenam sa cerem , daca nu ni se ofera , dovada platii serviciului pt. care platim ...
Motivatia pt. cerea dvs. , ca sa nu treziti suspiciuni, ar fi ca va trebuie la asigurator/ serviciu , pt. decontarea cheltuielilor medicale ( motivul pe care vi l-am recomandat este luat din practica - prin contractul meu de munca , angajatorul imi deconteaza anumite servicii medicale).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dureri de dinti dupa fatete dentare, dinti slefuiti excesiv Gabriela_124 Gabriela_124 Buna seara, acum un an am fost la o clinica dentara (din provincie) renumita, pentru fatete. In cinci luni de la cimentarea lor, au cazut 2 fatete, iar la 4 ... (vezi toată discuția)
Înșelăciune: medicul implantolog refuză să-mi dea elementele componente ale implanturilor achitate integral în avans, însă fără dovada plății Gina Melinte Gina Melinte Am făcut Implanturi la un cabinet stomatologic din bucurești,am achitat în avans toată suma cerută în bază unui deviz,nu am primit nimic la suna ... (vezi toată discuția)
Este vorba despre implanturi dentare. face medicul stomatolog ... i0nel i0nel Este vorba despre implanturi dentare. Face medicul stomatolog contract prestari servicii cu pacientul? Exista termen de garantie pentru implanturi? (vezi toată discuția)