avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... S-a incheiat o intelegere in fata unui notar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

S-a incheiat o intelegere in fata unui notar ...

Buna ziua! Pe scurt, S-a incheiat o intelegere in fata unui notar public, intelegere prin care parintii unui minor -agresor, se obliga sa suporte cheltuielile cu reparatia danturii victimei- minor, atunci cand va fi nevoie de implant. Exista cerificat medico-legal iar ca prima urgenta, atunci la momentul incidentului s-a intervenit la nivelul maxilarului. Au trecut ani, improvizatia a tinut ceva timp, victima este deja major iar de curand s-a stricat lucrarea initiala,..copilul fiind acum cu incisivii cazuti. Deci urmeaza implantul pentru care s-au angajat notarial. Cum procedez? I-am contactat si nu vor sa mai auda de asta acum.. Am vreo actiune in instanta sau angajamentul este titlu executoriu ( asa cum este scris in cuprinsul lui)? Multumesc!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceți lucrarea din banii dvs ,obțineți acte medicale și apoi formulați o acțiune în pretenții.Sunt discuții cu prescripția dreptului material la acțiune dar dacă faceți dovada ca implanturile se impun la acest moment și nu cu niște ani.in urma exista șanse.Oricum sunt multe lucruri de lămurit cine are calitate procesuală activa și pasiva etcetc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de formulare, de ce dupa atata timp, de ce nu s-a finalizat atunci implant etc., ce timp reiese din document etc. Nu ati avut un avocat atunci? Ca un avocat v-ar fi spus ca este putin probabil sa mai aiba disponibilitate in timp. De aceeaa trebuia o formulare clara.
acest răspuns util
Pe lângă problema legată de timp, implanturile mai sunt posibile? Dacă vorbim de ani de zile, alveolele dentare s-au închis demult, maxilarul și-a schimbat configurația...
acest răspuns util
Nu stim chestiuni medicale, uneori se peticeste dintele sa mai tina cativa ani, sa nu fie extras devreme... asta tine de specificitatea cazului.
acest răspuns util
Sunt lucrări de implant care nu pot fi făcute la minori. Un stomatolog ar putea să confirme mai multe. Sunt diverse tratamente care se fac în acești ani. Și implantul se face cândva în apropiere de majorat, când nu mai apar modificări majore la dantura. E o problema sensibila, și aici nu ar trebui să apară prescripția, mai ales daca au trecut poate 8 - 10 ani de când e recomandat implant asumat de stomatolog .
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Martie 2025
Szekely Barna, Consultant asigurari

Alte discuții în legătură

Înșelăciune: medicul implantolog refuză să-mi dea elementele componente ale implanturilor achitate integral în avans, însă fără dovada plății Gina Melinte Gina Melinte Am făcut Implanturi la un cabinet stomatologic din bucurești,am achitat în avans toată suma cerută în bază unui deviz,nu am primit nimic la suna ... (vezi toată discuția)
Avulsia traumatica a incisivilor superiori este sau nu slutire? cristalina cristalina Buna ziua! As vrea sa ma indrumati cu sfaturile dvs in urmatoarea speta:in urma unei agresiuni fizice partea vatamata a suferit de avulsie traumatica a ... (vezi toată discuția)
Este vorba despre implanturi dentare. face medicul stomatolog ... i0nel i0nel Este vorba despre implanturi dentare. Face medicul stomatolog contract prestari servicii cu pacientul? Exista termen de garantie pentru implanturi? (vezi toată discuția)