avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrator și asociat unic intr-un Srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrator și asociat unic intr-un Srl

Ai voie sa iti înființezi un SRL in care sa fii administrator și asociat unic ,
in conditiile in care ai deja o Întreprindere Individuală
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 09:57, 25 Mai 2017
Dupa parerea mea, nu vad de ce nu ar fi legal.
Buna ziua,

Puteti infiinta un SRL cu asociat unic si administrator unic, daca sunteti titularul unei Intreprinderi Individuale.
Intreprinderea Individuala este o forma comerciala fara personalitate juridica, similara unui PFA! SRL-ul are personalitate juridica proprie!

Restrictia legala se refera la faptul ca nu puteti detine calitatea de asociat unic in 2 SRL-uri in acelasi timp! Mai multe informatii pe [ link extern ] /

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii bar ADELA STROE ADELA STROE am o intrebare intrucat sunt nedumirita ce autorizatii imi trebuie pentru deschiderea unui bar? certificat de clasificare? (vezi toată discuția)
Cum procedez pentru infiintare pfa ghoancea ghoancea E prima data pe acest forum. Sunt inginer constructii proiectant si as dori sa imi fac un PFA pentru eventuale proiecte care ar mai pica in afara programului ... (vezi toată discuția)
Pot reinfiinta pfa cu acelasi obiect de activitate? Talida Covaci Talida Covaci Daca PFA a fost radiat din oficiu pentru neschimbarea Codului CAEN, poate fi reinfiintat cu acelasi obiect de activitate? De asemenea, as dori sa stiu, daca ... (vezi toată discuția)