avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... fuga de la locul accidentului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

fuga de la locul accidentului

Astazi la pranz am fost lovit intr-un sens giratoriu de catre o doamna . Aceasta , avea impresia ca am intrat in fata ei si a venit din spate si m-a lovit pur si simplu pana m-a dat la o parte . Aceasta si-a continuat drumul , in ciuda eforturilor mele de a o opri . Am sunat la 112 , am declarat ce s-a intamplat si am fost indreptat catre Politia Rutiera Timis . Acolo am dat o declaratie , am fost inregistrat cu plangerea si mi s-a spus sa astept pana o sa fie adus faptasul (sfarsitul saptamanii aproximativ) . Acum , eu vreau sa depun o plangere pentru distrugere , pentru ca nu mi se pare normal ca o asemenea persoana sa mai aiba voie sa participe in trafic . Presupun ca ori statea prost cu nervii , ori are o problema cu capul foarte grava . Orice ar face cineva in trafic , nu te poti apuca sa dai in el cu masina . Ceea ce vreau sa intreb este ce fel de plangere trebuie sa depun (e OK plangere pentru distrugere?) si mai ales , unde o depun . De la Rutiera , mi-au spus numele si adresa persoanei respective din calculator . Ce ar trebui sa cer mai exact in plangere ? Pe langa faptul ca o sa ramana probabil fara permis , as vrea sa ii cer si despagubiri . Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: mariachi , utilizator 18:27, 22 Septembrie 2009
puteti face plingerea solicitind daune materiale constind in: costurile reparatiei masinii dv., costuri privind imposibilitatea folosirii bunului (masinii) pe perioada reparatiilor dar si daune morale...consultati un avocat in vederea intocmirii actiunii si a stabilirii strategiei. succes!
Va multumesc pentru raspuns . Din pacate nu dispun de mijloacele materiale pentru a angaja un avocat . Daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns va rog . Pot face o cerere de chemare in judecata pe baza "Art. 255 Distrugerea din culpa " din codul penal ? Sau "Art. 253 Distrugerea " din codul penal . Vreau sa scot in evidenta faptul ca a facut-o intentionat si cu rea vointa . Sau art.998-999 din codul civil ? Daca fac cererea pe baza codului civil mai am dreptul la despagubiri ? Si daca da in baza carui articol se cer aceste despagubiri de care vorbeati mai sus ? Va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum motivez in drept actiunea cu pretentie materiala? pop sorin pop sorin Buna seara Cetateanul X il loveste cu levierul su cu palma pe Y care se apara cu un spray lacrimogen. La fata locului se afla, martorul Z. In urma plagerii ... (vezi toată discuția)
Intrare pe proprietate particulara, caine omorat si lovit alte animale Romeo Valentin Romeo Valentin Buna seara ! Am si eu o intrebare, daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat/ A intrat cineva cu o masina de la care am nr. de inmatriculare, pe ... (vezi toată discuția)
Plangere penala dauna auto autor necunoscut someonedan1980 someonedan1980 Buna ziua, Mi-am gasit recent masina lovita (grav) in parcare. Bineinteles, mers la politie, obtinut autorizatie reparare etc... Autorul nu se gaseste... ca ... (vezi toată discuția)