Buna ziua ,
Va rog respectuos sa-mi spuneti daca este adevarat ca, in cazul in care mi-as gasi un loc de munca pe perioada nedeterminata, in timp ce eu beneficiez de ajutor de somaj ,prin prezentarea unei adeverinte lunare de la noul angajator la AJOFM ,voi beneficia in continuare de un procent de 30% din ajutorul de somaj acordat pana atunci ,timp de atatea luni cate mi-au m-ai ramas din cele in care as fi beneficiat de ajutor .Daca este asa , va rog sa precizati si actul normativ care reglementeaza acest aspect.( de la AJOFM nu mi-au spus ca as avea acest drept ,dar lumea vorbeste c-ar fi asa.)
MULTUMESC
Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca prevede :
Art. 72. - (1) Persoanele prevazute la art. 17 alin. (1) si alin. (2) lit. c) carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatia de somaj potrivit legii si care se angajeaza pentru program normal de lucru, conform prevederilor legale in vigoare, si, ca urmare a angajarii, le inceteaza plata indemnizatiei de somaj beneficiaza, din momentul angajarii pana la sfarsitul perioadei pentru care erau indreptatite sa primeasca indemnizatia de somaj, de o suma lunara, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, reprezentand 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj, stabilita si, dupa caz, reactualizata conform legii.
(2) Nu beneficiaza de prevederile alin. (1) persoanele care se incadreaza la angajatori cu care au fost in raporturi de munca sau de serviciu in ultimii 2 ani, precum si persoanele pentru care plata indemnizatiei de somaj a fost suspendata potrivit art. 45 alin. (1) lit. c), iar ulterior, ca urmare a schimbarii duratei contractului individual de munca, plata indemnizatiei de somaj inceteaza potrivit art. 44 lit. a).
De la AJOFM nu se mai grabesc sa va informeze pt ca stau rau cu bugetul B-)
Dvs trebuie sa faceti aceasta solicitare in scris la AJOFm in termen de maxim 60 de zile de la data angajarii, va trebui sa duceti copie a contractului de munca vizat de ITM si o copie a Situatiei cu posturi vacanate pe care angajatorul ar obligatia sa o trimita la AJOFM de cate ori are un post vacanta. Nu ar fi rau daca ati lua dvs acest formular al Situatiei.. de la AJOFM si sa rugati angajatorul sa-l completeze inainte de data angajarii dvs si sa mergeti sa-l depuneti la AJOFM , pt ca va vor cere o copie cand veti depune solicitarea pt cei 30%. Nu m-as mira ca faca acest formular sa spuna ca nu va pot aproba acest drept, anul acesta se cer vrute si nevrute la AJOFM cand e vorba sa dea bani ;)
Drepturi somaj
gregh
Intrebarea mea este daca la reincadrarea in munca din somaj cu un contract de munca pe perioada nedeterminata, mai primesc lunar timp de 3 luni, 1/2 din ... (vezi toată discuția)