avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Declarație contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Declarație contract de munca

Mi s-a dat sa semnez o declarație pe propria răspundere că nu am un alt contract de munca cu o altă societate, iar funcția de bază este la actuala companie.
Nu am întâlnit până acum așa ceva. Mă poate lămuri cineva?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Eu88 , utilizator 21:01, 28 Mai 2017
Nu v-aș putea lămuri cu privire la scopul declarației, dar dacă este adevărat ce vi se cere să declarați, atunci nu văd care ar fi problema, pentru că situația de fapt (pe care o declarați) există și dacă o specificați în declarație, și dacă nu.

Dar dacă vi se cere să declarați ceva neadevărat, atunci feriți-vă de acest lucru pentru că săvârșiți infracțiunea de fals în declarații.
Mulțumesc frumos,
Nu am întâlnit această situație​ până astăzi la nici un alt loc de muncă anterior.
Scopul mă interesa, și mi s-a spus că este doar de ordin interior. Mi s-a părut un fel de declarație pt ANAF, nu că aș avea ceva de ascuns!!
Mă rog.....
Mulțumesc
Declaratia este necesara pentru deducerea personala.

Codul Fiscal
art.7
în înțelesul prezentului cod, cu excepția titlurilor VII și VIII, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:
......
2. activitate dependentă la funcția de bază - orice activitate desfășurată în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, declarată angajatorului ca funcție de bază de către angajat; în cazul în care activitatea se desfășoară pentru mai mulți angajatori, angajatul este obligat să declare numai angajatorului ales că locul respectiv este locul unde exercită funcția pe care o consideră de bază;
....

art.77 - Deducere personală
(1) Persoanele fizice prevăzute la art. 59 alin. (1) lit. a) și alin. (2) au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală, acordată pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcția de bază.
....
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! recent m-am angajat la un al doilea loc de munca, ... Dianamaria0 Dianamaria0 Buna ziua! Recent m-am angajat la un al doilea loc de munca, tot la fel, cu norma intreaga. Intrebarea este daca se mai aplica declararea functiei de baza. Din ... (vezi toată discuția)
Funcția de baza Lara2019 Lara2019 As vrea sa stiu daca lucrez in 2 locuri ( învățătoare de dimineata pana la ora 12 , 4h/zi dar in contract sunt trecute 8h/zi și de la ora 2 până la ora ... (vezi toată discuția)
Contract de munca cu timp partial student ELY63 ELY63 Buna ziua, 1 Pot sa anjajez un student cu contract de munca 2 ore/zi? 2.Daca da,se acorda deducerea personala? sau trebuie sa lucreze 4 ore minim ... (vezi toată discuția)