avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Recent m-am angajat la un al doilea loc de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Recent m-am angajat la un al doilea loc de munca, ...

Buna ziua! Recent m-am angajat la un al doilea loc de munca, tot la fel, cu norma intreaga. Intrebarea este daca se mai aplica declararea functiei de baza. Din cate am vazut a fost abrogata partea in care se cerea declaratia aceasta si am dreptul sa primesc pachetul salarial intreg din ambele parti.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:50, 4 Aprilie 2021
Cod fiscal
art. 7 - Definiții ale termenilor comuni
În înțelesul prezentului cod, cu excepția titlurilor VII și VIII, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:
....
2. activitate dependentă la funcția de bază - orice activitate desfășurată în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, declarată angajatorului ca funcție de bază de către angajat; în cazul în care activitatea se desfășoară pentru mai mulți angajatori, angajatul este obligat să declare numai angajatorului ales că locul respectiv este locul unde exercită funcția pe care o consideră de bază;
....

art. 77 - Deducere personală
(1) Persoanele fizice prevăzute la art. 59 alin. (1) lit. a) și alin. (2) au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală, acordată pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcția de bază.

Prevederi inca in vigoare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Aprilie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc frumos! Am aflat si eu ce inseamna deducerea si as mai avea o intrebare. Pentru deducere sa aleg functia de baza unde am salariul mai mic sau mai mare?
Salariații care au persoane în întreținere și venituri salariale brute mai mici de 3.600 de lei pot beneficia de o deducere personală, potrivit legislației fiscale, în cuantum variabil, care să ducă la plata unor dări mai mici la stat și, într-un final, la un salariu net lunar puțin mai mare.
www.avocatnet.ro/articol_502...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Funcția de baza Lara2019 Lara2019 As vrea sa stiu daca lucrez in 2 locuri ( învățătoare de dimineata pana la ora 12 , 4h/zi dar in contract sunt trecute 8h/zi și de la ora 2 până la ora ... (vezi toată discuția)
Declarație contract de munca Eu88 Eu88 Mi s-a dat sa semnez o declarație pe propria răspundere că nu am un alt contract de munca cu o altă societate, iar funcția de bază este la actuala ... (vezi toată discuția)
Ce este deducerea personala? Corina Izabela Corina Izabela Imi puteti spune,va rog, ce este deducerea personala pe care o am trecuta pe fluturasul salariului? Multumesc! (vezi toată discuția)