avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Bani pentru locuinta - impozitare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Bani pentru locuinta - impozitare

Buna ziua,

daca o societate comerciala are angajati dintr-o alta localitate decat cea in care isi are sediul social si decide sa plateasca angajatilor, pe langa salariu, o suma lunara reprezentand "bani pentru locuinta" pentru ca acestia sa-si poata inchiria locuinta (daca vor considera necesar) in localitatea in care-si are sediul firma, cum se impoziteaza aceasta suma (atat la angajator, cat si la angajat)?.

De asemenea, firma isi poate trimite angajatul in tara pentru anumite perioade de timp, in diverse locatii in care are proiecte in desfasurare. In aceasta situatie, poate firma sa suporte cheltuielile de cazare + diurna, iar angajatul sa primeasca in continuare, suplimentar, acesti "bani pentru locuinta"?.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Diurna fara documente justificative maryb2 maryb2 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: doresc sa angajez niste sudori din Bucuresti la Braila, -aici la Braila as dori sa le platesc chiria ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuilei societate care a angajat muncitori straini? elisabetaoltenasu elisabetaoltenasu Buna ziua, societatea la care lucrez a angajat muncitori straini din Sri Lanka ca muncitori permanenti .Le asigura cazare si masa. Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)
Diurna externa wasssu wasssu In cazul in care angajatorul imi asigura in strainatate masa, transportul si cazarea, este obligat sa-mi dea si o diurna? Multumesc (vezi toată discuția)