avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termenul cailor de atac
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

termenul cailor de atac

Instantele, parchetele si alte institutii, prin comunicare catre partile din dosar, le aduce la cunostinta termenele pana cand acestia pot depune contestatii, intampinari, plangeri, s.a.m.d. Termenele sunt cele cunoscute ca 10 zile, 15 zile, 20 zile de la comunicare.
Sa luam ca exemplu termenul de 15 zile. Comunicarea presupunem ca am primit-o pe data de 03.05.2017. Termenul de expirare a zilei calendaristice este data de 18. 03.2017 sau data de 17.03.2017?
Presupun ca nu se ia in considerare in calcul ziua cand s-a primit comunicarea actelor, adica ziua de 03.05.2017.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:56, 9 Aprilie 2018
Nu doresc sa mai deschid un alt subiect pe aceeasi tema.
As dori sa stiu cum se calculeaza termenul de recurs (15 zile) in aceasta perioada de sarbatori, deoarece perioada de vineri si pana miercuri, sunt zile nelucratoare (6-10 aprilie).
Daca sentinta am primit-o luni 2 aprilie, ultima zi ca termen care ar fi ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ultima zi de de depunere este 18.04..2018.
Este irelevant pentru calculul termenului faptul ca nu se lucreaza in perioada amintita.
Termenul are in vedere zile calendaristice, prima zi, ca si ultima nu intra in calcul , respectiv data de 02.04., apoi numaram 15 zile incepand cu ziua de 03.04. si astfel vom avea intre 02.04 si 18.04 cele 15 zile de recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul numar zile pentru de raspuns la comunicare Adriana001 Adriana001 Am de raspuns la o comunicare in 15 zile de la primire. In cele 15 zile se numara inclusiv ziua care apare pe plic sau din ziua urmatoare?. Concret daca ... (vezi toată discuția)
Calculul termenului de depunere a unei contestatii morocanel41 morocanel41 Buna ziua, pentru a depunde o contestatie este nevoie de 15 zile de la data postei de cand am primit-o; -contestatia trebuie tremisa in alt oras cum pot ... (vezi toată discuția)
Dacă data postei a fost 15 iulie și am ridicat corespondenta ... scg scg Dacă data postei a fost 15 iulie și am ridicat corespondenta în 19 iulie și am timp de răspuns 15 zile, de la ce data începe numărătoarea? Mulțumesc. (vezi toată discuția)