Instantele, parchetele si alte institutii, prin comunicare catre partile din dosar, le aduce la cunostinta termenele pana cand acestia pot depune contestatii, intampinari, plangeri, s.a.m.d. Termenele sunt cele cunoscute ca 10 zile, 15 zile, 20 zile de la comunicare.
Sa luam ca exemplu termenul de 15 zile. Comunicarea presupunem ca am primit-o pe data de 03.05.2017. Termenul de expirare a zilei calendaristice este data de 18. 03.2017 sau data de 17.03.2017?
Presupun ca nu se ia in considerare in calcul ziua cand s-a primit comunicarea actelor, adica ziua de 03.05.2017.
Nu doresc sa mai deschid un alt subiect pe aceeasi tema.
As dori sa stiu cum se calculeaza termenul de recurs (15 zile) in aceasta perioada de sarbatori, deoarece perioada de vineri si pana miercuri, sunt zile nelucratoare (6-10 aprilie).
Daca sentinta am primit-o luni 2 aprilie, ultima zi ca termen care ar fi ?
Ultima zi de de depunere este 18.04..2018.
Este irelevant pentru calculul termenului faptul ca nu se lucreaza in perioada amintita.
Termenul are in vedere zile calendaristice, prima zi, ca si ultima nu intra in calcul , respectiv data de 02.04., apoi numaram 15 zile incepand cu ziua de 03.04. si astfel vom avea intre 02.04 si 18.04 cele 15 zile de recurs.