avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare Taxa Auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare Taxa Auto

Buna ziua,
Am o problema la care asi dori sa va cer sfatul. Este vorba despre recuperarea taxei auto pentru un autoturism cumparat si inmatriculat din Romania.In luna 06. 2016 am cumparat masina de la o persoana fizica,care la randul lui,a cumparat-o de la un cab.medical ,care acumparat-o.....In fine.primul proprietar a fost o firma care a cumparat masina in leasing din reprezentanta din tara.Cel de la care am cumparat masina, nu a stiut sa imi spuna despre istoria platii taxei de inmatriculare(daca a mai fost platita ,sau nu).In momentul inmatricularii,am cerut hartie de la finante,in care au spus ca nu este platita taxa.Am platit cat mi-au calculat,ca sa pot inmatricula masina. Intrebarea mea este,daca pot recupera aceasta taxa,tinand cont,ca legea a fost declarata ilegala.Am inteles ca pentru masinile din Romania nu se poate recupera taxa,ci numai pentru masinile aduse din afara???
Daca nu se poate recupera taxa pentru masinile din Romania,care ar fi motivul ?

Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Platesc taxa de mediu? radupr radupr Buna seara, va retin atentia cu mai multe intrebari. In anul 2012 am achizitionat o masina productie 2005, inmatriculata prima data in Romania in august ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto: dovada de la anaf privind taxa de poluare la al patrulea proprietar? LNE LNE Buna ziua, Astazi mi-a fost refuzata cererea de inmatriculare auto deoarece nu am adus adeverinta de la ANAF ca taxa a fost platita de primul proprietar si ... (vezi toată discuția)
Re-inmatriculare auto in romania (ro->de->ro): se plateste timbrul de mediu, sau nu mgastaldo mgastaldo Buna ziua, Detinem un autoturism Golf 4 care a fost inmatriculat definitiv in Romania fara plata taxei de prima inmatriculare prin decizie judecatoreasca in ... (vezi toată discuția)