avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... delapidare intrebare!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

delapidare intrebare!!

am lucrat ca agent comercial la o firma de distributie si imi opream banii din incasari,,toate bune si frumoase..de cateva luni(2) nu mai primisem salariu conform serviciilor mele,,,,am luat banii care imi cuveneau pe salariu si de pe luna trecuta si am fost acuzata de delapidare.....doar banii care mi se cuveneau ,,pe 2 luni de munca si 1concediu ....a fost depusa impotriva mea o plangere penala fiind acuzata de delapidare,,,,,ce o sa se intample mai departe? e posibil sa se ajunga la inchisoare?
daca intervine restituirea prejudiciului se inlatura raspunderea penala si nu va mai fii acuzata de nimik?i va mai ramane cazier ceva?si cam la ce suma se poate ajunge cu cheltuielile de judecata?am 45 de ani si imi e destul de frica ...amenda cat sa fie?ce sanse am ca sa castig procesul?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 20:49, 22 Septembrie 2009
pentru a va putea raspunde va rog sa-mi precizati daca aveati calitatea de gestionar pe linga cea de agent comercial.
de acord cu intrebarea colegului meu catalin , dar daca sunteti in faze de urmarire penala , adica cei de la politie va iau declaratii, este foarte posibil ca daca restituiti suma de bani totul sa ramana pe loc, sa se dea o solutie de neincepere a urmaririi penale, dar se poate ajunge si la proces si la condamnare. Raspunderea penala nu se inlatura in cazul acestei infractiuni. Eventual se poate aplica o amenda administrativa care nu este consemnata in cazier. Dar daca ne dati mai multe detalii ,cu cea mai mare placere va raspundem si sfatuim.
capul sus , daca lucrurile s-au intamplat asa cum spuneti dvs :luck:
Dar dumneavoastra ati semnat statele de plata in perioada cand ati luat acei bani din incasari?
Si care este cuantumul prejudiciului imputat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neglijenta in serviciu/delapidare iulicka205 iulicka205 Buna ziua,am un caz penal (neglijenta in serviciu sau delapidare,daca ma puteti ajuta cu cateva informatii ,e prima data cand am de-a face cu asa ceva ,si sper ... (vezi toată discuția)
Intrebari dosar delapidare danielbks danielbks Buna ziua. Pe data de 1 dec am sustras din incasarile zilnice la locul de munca suma de 3000 lei, astfel fiind depusa o plangere impotriva mea. In jurul datei ... (vezi toată discuția)
Acuzat de delapidare codreanuv2 codreanuv2 Am lucrat la pariuri si am pariat o suma de bani in timpul programului de lucru(16000 de ron) cei de acolo mau concediat mau pus sa dau declaratie si am facut ... (vezi toată discuția)