avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic

Buna ziua
va rog sa imi spuneti in ce cazuri pune consilierul juridic timbru sec si in ce cazuri stampila de atestare.
Pot sa imi fac un srl de consultanta generala si sa acord mai multor firme consultanta ca si consilier juridic sau doar firmei unde lucrez.
Multumesc
Cred ca am fost gresit inteles. Intr-adevar: doamna poate sa isi infiinteze SRL pentru deschidere firme sau pentru operatiuni la ONRC. Dar nu poate redacta cereri de chemare in judecata, cai de atac, etc. - deoarece se incadreaza la "consultanta juridica".

Legat de modul in care ne desfasuram activitatea: suntem 2 entitati diferite: cabinet de avocatura si societate de consultanta.
Va multumesc dna Zoya, am sunat si la CCJ am primit acelasi raspuns .
Company Advising a scris:

Cred ca am fost gresit inteles. Intr-adevar: doamna poate sa isi infiinteze SRL pentru deschidere firme sau pentru operatiuni la ONRC. Dar nu poate redacta cereri de chemare in judecata, cai de atac, etc. - deoarece se incadreaza la "consultanta juridica".

Nu poate nici asta deoarece si acestea sunt activitati juridice. Cred ca trebuie sa cititi cu atentie legea. Cat despre cele 2 entitati diferite, da, stiu si Deloitte si KPMG functioneaza la fel. Dar publicitatea pe care o asemenea entitate si-o face (cum este cazul pe site-ul dvs.) este, in acest caz, cel putin "inducatoare in eroare" daca nu mincinoasa. Zic sa mai reflectati ... mai ales ca inteleg ca aveti pregatire de specialitate.
Buna ziua

Va rog sa imi spunet daca ma poate ajuta cineva c contractul de indrumare/ stagiu
Multumesc
Acum te inscrii in Colegiu? Poti sa dai detalii? Privat, eventual

elenadragoi2008 a scris:

Buna ziua

Va rog sa imi spunet daca ma poate ajuta cineva c contractul de indrumare/ stagiu
Multumesc

Alte discuții în legătură

Pot sa ma angajez la firma mea? scorus69 scorus69 va rog sa mi raspunde ti am terminat facultatea de drept anul trecut. In prezent am un SRL in care sunt asociat unic si administrator cu cod caen consultanta ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta AnnaM AnnaM De putin timp sunt angajata ca si consilier juridic (nu sunt inscrisa la ccj). Pentru prima data, trebuie sa reprezint societatea in instanta, deoarece, am ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic stagiar ContSters40598 ContSters40598 Imi puteti spune va rog, ce poate face un consilier juridic stagiar? Poate asigura reprezentarea in instanta a pers. fizice si juridice pe baza de contract? ... (vezi toată discuția)