avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Restituire sume incasate necuvenit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Restituire sume incasate necuvenit

Buna ziua.
In data de 15.03.2017 s a emis o decizie de Ajps Constanta din care reiese restituirea sumei de 5600 ron din indemnizatii incasate necuvenit.
Am fost sa fac un angajament de plata incepand cu 24 mai, in care se specifica plata in rate egale timp de 4 luni, doamna de la Ajps mi a comunicat ca pe 14.08 expira cele 180 de zile.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:As putea sa anulez angajamentul de plata si daca as putea sa achit integral suma pana la 14.09, atunci teoretic trec cele 180 de zile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:09, 26 Mai 2017
Angajamentul de plata nu poate fi anulat decat in instanta, insa poate ramane fara efecte daca achitati suma respectiva.

Cele 180 de zile expira in septembrie si nu in august.
Deci pot plati pana in septembrie suma integral chiar daca am facut angajamentul de plata?
In angajament este stabilit modul de plata?
Da, in 4 rate lunare.
In acest caz, va trebui sa respectati ce ati mentionat in angajamentul de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea unor sume platite necuvenite cu titlu de indemnizatie timcyke timcyke Buna ziua. Am fost in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani si mi-am reluat activitatea in data de 28 august 2017 (copilul implineste 2 ani in 30 ... (vezi toată discuția)
Hartuire institutie financiara nebancara anamariaamyra anamariaamyra buna ziua ... o sa intru direct in subiect ... anul trecut in luna iunie sotul meu a facut un imprumut la institutie financiara nebancara pt a lua o masina de ... (vezi toată discuția)
Probleme firma de recuperari creanțe Dede88 Dede88 Buna ziua, Sa va spun problema mea. In anul 2009 am facut un credit de nevoi personale la BCR. Dupa cateva luni am ramas fara serviciu si nu am mai putut ... (vezi toată discuția)