avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Recuperarea unor sume platite necuvenite cu titlu de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Recuperarea unor sume platite necuvenite cu titlu de indemnizatie

Buna ziua.

Am fost in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani si mi-am reluat activitatea in data de 28 august 2017 (copilul implineste 2 ani in 30 noiembrie). Am transmis decizia de reluare a activitatii si cererea de sistare a indemnizatiei catre AJPIS Cluj in data de 22 august. Cu toate acestea, in septembrie mi-a fost virata indemnizatia integrala.

Am primit ieri doua decizii de recuperare a unor sume platite necuvenite cu titlul de indemnizatie de crestere a copilului. Textul este aproape identic, dar apar sume diferite: la prima din ele suma de 3096 lei, reprezentand sume necuvenite incasate pe perioada 28.08.2017-31.08.2017, 1.09.2017-30.09.2017. La cea de-a doua, apare "suma ramasa de recuperat in valoare de 273 lei din suma totala platita necuvenit cu acest titlu in valoare de 3096 lei", pentru aceeasi perioada.

Am inteles ce e cu suma de 273 de lei, este suma care mi s-a platit in plus pentru cele 4 zile din august, chiar daca eu anuntasem ca imi reiau activitatea. Nici o problema, achit cei 273 de lei. Dar cum procedez cu restul sumei, pana la 3096 lei? Indemnizatia pe luna septembrie nu mi-a fost virata, si drept dovada am extrasul bancar pe care apare clar ca in luna octombrie singura plata incasata de la AJPIS a fost alocatia. Cum sa se considere suma platita necuvenit, daca ea nici macar nu a fost platita?

Ca sa nu am surpriza de a ajunge la executare silita pentru aceasta suma, pe care nu am de gand sa o platesc, de vreme ce ea nu mi-a fost virata din capul locului, voi depune contestatie la AJPIS. Ati putea sa ma indrumati spre in model de contestatie, si eventual ce acte mai trebuie sa depun?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:35, 1 Decembrie 2017
Pe sesptembrie v-a fost virata integral indemnizatia pentru ca exista contradictii in mesajul dvs.?
In luna septembrie mi-a fost virata integral indemnizatia pe luna august.
Atunci va trebui sa returnati doar suma de 273 de lei, suma care vi s-a platit in plus pentru cele 4 zile din august,
Cornel Vasile a scris:

Atunci va trebui sa returnati doar suma de 273 de lei, suma care vi s-a platit in plus pentru cele 4 zile din august,

Perfect de acord. Insa ce fac cu restul sumei de 2823 lei care apare ca fiind platita necuvenit? Ma bazez pe faptul ca cei de la AJPIS sunt de buna credinta si nu vor urmari recuperarea sumei respective, sau contest decizia? Inclin catre a doua varianta, de vreme ce consider ca trebuia sa primesc o decizie intocmita corect, doar cu suma datorata de 273 de lei.
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2017
timcyke, utilizator
Mergeți la AJPIS și întrebați care esre suma corecta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea privind amnistia indemnizatiei materne danacla danacla Buna ziua, As dori sa stiu daca noua lege privind amnistia mamelor este valabila si pentru mine. Copilu a implinit 2 ani in iulie 2014 iar eu am inceput ... (vezi toată discuția)
Decizie de debit valici valici aveti un model de decizia de debit, decizie de recuperarea unei sume incasate necuvenit, dar de decizie de contestatie. Se pot recupera sumele respective prin ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie DanielaVenera DanielaVenera Buna ziua. Sunt in plata stimulentului de insertie din luna aprilie, copilul a implinit 2 ani in august, conform legii beneficiez pana la 3 ani, dar de 2 luni ... (vezi toată discuția)