avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1385 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturare pe proiecte cu beneficiar strain
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturare pe proiecte cu beneficiar strain

Buna ziua.
In calitate de designer am fost contactat de o firma din strainatate (UK) sa colaborez cu ei pentru un proiect. Firma respectiva, in calitate de beneficiar, doreste factura. Eu detin un SRL dar contabilul mi-a spus ca procedura de lucru cu strainatatea este complicata. Am inteles ca trebuie mers sa declar la ANAF, sa platesc impozitul raportat la suma care urmeaza sa imi fie platita si de-abia apoi sa emit factura. Este corect? De asemenea, ar trebui sa semnez un contract cu ei, care mai apoi va trebui apostilat presupun. Ma puteti lamuri, va rog, care ar fi pasii de urmat in aceasta situatie?

Alte discuții în legătură

Cum se pot înregistra în contabilitate în lei, facturile emise în valută - euro, usd etc. (pentru un srl)? ContSters451390 ContSters451390 Bună seara! Am o mare nelămurire în legătură cu emiterea facturilor în valută. În primăvara acestui an, mi-am înființat un SRL cu activitatea ... (vezi toată discuția)
Sunt traducator, mi-am inregistrat un pfa la onrc. TeodoruA TeodoruA Buna ziua! Sunt traducator, mi-am inregistrat un PFA la ONRC in 2021, dar nu l-am inregistrat la Anaf pt ca firma cu care am colaborat (din strainatate) nu ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii de consultanta in constructii rafipafy rafipafy Buna ziua, Este neaparat nevoie de un contract de colaborare pentru plata unei facturi de prestari servicii de consultanta in constructii? (vezi toată discuția)