avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Prestari servicii de consultanta in constructii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Prestari servicii de consultanta in constructii

Buna ziua,
Este neaparat nevoie de un contract de colaborare pentru plata unei facturi de prestari servicii de consultanta in constructii?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:20, 9 Iunie 2020
In ce calitate emiteti factura, pfa, II, srl, etc. ?
Anterior prestarii activitatii se incheie contract de prestari servicii, PV de efectuare prestatie si se emite factura care se accepta la plata.
Detin un SRL si as dori sa inteleg acest aspect pentru ca in decursul a 2 luni am eliberat doua facturi care mi-au fost platite de altfel si deasta as dori sa stiu daca este neaparata nevoie ca de pe urma celor 2 facturi era neaparat sa inchei un contract de colaborare...
Prin firma pe care o detineti incheiati contract de prestari servicii, nu de colaborare.
Inspectorii ANAF cer baza pentru care ati emis factura. Baza este contractul de prestari servicii.
Contractul de prestari servicii se incheie anterior prestarii activitatii contractate, nu dupa ce emiteti factura pentru activitatea prestata.
Domnule Popa Gheorghe, in primul rand vreau sa va multumesc pentru raspunsurile prompte.
In cazul in care s-a facturat si nu s-a incheiat un contract, care sunt problemele care pot aparea pe viitor? Banii au fost incasati fara baza unui contract de prestari servicii.
Contractul de prestari servicii se trimite la ANAF pentru a fi inregistrat?
Daca prestati activitatea si declarati venitul la ANAF, inregistrat ca PFI (nu prin firma dvs.), contractul de prestari servicii se inregistreaza la ANAF (primiti nr. de inregistrare de la registratura).
In timpul unei inspectii fiscale vi se vor cere si contractele de prestari servicii incheiate.

Alte discuții în legătură

Inregistrare primire bunuri fara plata (prejudiciu) bestb bestb Buna ziua! Am avut un litigiu cu o societate. S-a procedat la incheierea unei intelegeri din care reiese ca soc respectiva isi asuma greselile si - ca ... (vezi toată discuția)
Facturari intre pfa si srl cu acelasi administrator laurentiu_neagu laurentiu_neagu Buna ziua, Am un SRL in care sunt unic asociat si administrator. In acelasi timp, am si un PFA. Doresc sa emit facturi intre cele 2 entitati (factura emisa ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu un contract de prestari servicii? Gabriel2021 Gabriel2021 Buna ziua. De ceva 4 luni mi-am deschis un SRL - prestari servicii. Colaborez constant cu 3 alte firme. E obligatoriu sa avem contract de prestari servicii ... (vezi toată discuția)