avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie invaliditate grad 2
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie invaliditate grad 2

Am pe cineva care este pensionar grad 2 de invaliditate de 35 de ani si in cateva luni ajunge la varsta pensionarii la limita de varsta . Pina in momentul pensionarii avea 11ani si cateva luni in campul muncii . Doresc sa stiu daca din perioada cat a fost pensionar invalid se mai adauga ceva la vechime
Cel mai recent răspuns: cristy1110 , utilizator 14:25, 16 Ianuarie 2018
Perioada cat a beneficiat de pensie de invaliditate este stagiu asimilat si intra in calculul pensiei de limita de varsta.
Va multumesc . Dar in acest caz de cate luni in plus la an beneficiaza ?
Intra in calcul toata perioada in care a beneficiat de pensie de invaliditate, luna de luna.
Am pe cineva care este pensionar grad 2 de invaliditate de 35 de ani si in cateva luni ajunge la varsta pensionarii la limita de varsta . Pina in momentul pensionarii avea 11ani si cateva luni in campul muncii . Doresc sa stiu daca din perioada cat a fost pensionar invalid se mai adauga ceva la vechime .
Am ales sa dau copy/paste fiindca asa cine imi va da raspunsul va fi edificat .
Persoana in cauza a fost insttintata ca a iesit la limita de varsta , si i s-a transmis decizia de pensie . Anii acumulati au insemnat fara cateva zile 50 de ani de vechime , cf actului de la casa de pensii . Problema este ca nu a avut o crestere decat de 100 lei , fata de pensia precedenta , si niciodata nu a beneficiat exact de suma inscrisa in decizie , aceasta fiind ori mai mica ori mai mare . Scuze pt aceasta epistola .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am pe cineva care a fost pensionar grad 2 de invaliditate timp ... cristy1110 cristy1110 Am pe cineva care a fost pensionar grad 2 de invaliditate timp de 35 de ani , pina in 2017 , cand a implinit 65 de ani. Pina in momentul pensionarii avea 11 ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate pityika pityika Urmeaza sa ma pensionez pe caz de boala . Barbat 58 ani Vechime 37 ani 4 luni Salar 750 Ron Sporuri 25 % vechime ... (vezi toată discuția)
Cand poate beneficia de pensie? lenutasau lenutasau tatal meu a fost pensionar pe caz de boala gradul3 acum cand a fost la comisia medicala i sa rupt decizia si la trimis la munca. este pensionar de boala de 30 ... (vezi toată discuția)