avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, cedare cote
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, cedare cote

Locuiesc cu parinti in aceasi casa ,tata a decedat ,dupa succesiune mama a primit 1/2 si eu si sora restul .Cu sora am stabilit o suma pentru a o despagubi .Ce acte pot face pentru a intra in posesia casei ?Mentionez ca mama imi lasa cota ei cu clauza de intretinere.Daca mama mai detine ca mostenire o parte din alta casa trebui sa renunte si la acea mostenire ?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:17, 26 Mai 2017
Nu, nu trebuie sa renunțe și la acea cota pe care o deține cu privire la al doilea imobil. Trebuie sa faceți ieșirea din indiviziune strict pt imobilul pe care mama dvs va va face act de întreținere. Dvs ii plătiți sulta surorii urmând ca ulterior sa încheiați actul de întreținere pt cota parte pe care o deține mama dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea dupa 16 ani adriela6 adriela6 Va rog frumos sa ma ajutati. Tatal meu a murit in urma cu 16 ani si a avut o casa impreuna cu mama. Noi suntem 2 surori. Eu stau in casa parintilor si sora mea ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire Cristina041980@yahoo.com Cristina041980@yahoo.com Ca urmate a desului tatalui meu eu mamasi sota suntem mostenitoare a facut succesiunes si fiecare am primit cota parte .Acum mama vrea sa imi doneze mie cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa in co-proprietate feogan1 feogan1 Buna ziua, sint co-proprietar, impreuna cu sora mea, al unei case. Pe contractul de vanzare-cumparare figureaza 3 persoane: eu, sora si mama (decedata). Tata ... (vezi toată discuția)