Sant PFA in domeniul Transporturi rutiere de marfuri, neplatitor de TVA. Am fost contactat de un magazin pentru transport marfa pe raza orasului, fiecare cursa cu 60 Lei,in raza orasului. Cand am ajuns sa discutam lucruriile fata in fata, mi sa spus ca nefiind platitor de TVA, mi se vor acorda sume fara TVA, deci 60Lei-minus TVA. Intradevar clientul plateste la casa suma de 60 lei pentru transport, primeste bon fiscal. Am o singura intrebare:-fara TVA suma ar fii 50,42lei inmultit cu numarul de curse efectuate in luna precedenta (se face o singura factura pe luna,pentru luna care a trecut...). Intrebarea mea este cu ce suma trebuie sa emit factura (desi banuiesc...) cu 60Lei inmultit cu numarul curselor din luna precedenta,sau 50,42 inmultit cu numarul curselor din luna precedenta? Totusi ar mai fi o intrebare:-ce suma trebuie sa apara pe contul meu bancar presupunand ca am facut o factura si bon fiscal pentru 30 de curse efectuate? 50,42x30-sau 60x30? Cred ca prima...dar astept un raspuns...Multumesc anticipat!
Corect este sa facturati cu 60 de lei, pentru ca acel pret include si cheltuiala cu TVA pe care dvs o platiti furnizorilor dvs., dar pe care nu o deduceti, nefiind platitor de TVA. Problema este la clientul dvs., in sensul ca el, nu poate deduce TVA la facturile emise de dvs.