puteti sa ma lamuriti intr-un aspect, va rog.recent mi s-a desfacut contractul individual de munca, fiind angajata ca personal contractual la un minister, prin aplicarea art .65 CM.Decizia a fost inglobata intr-un ordin intern al ministrului in care mi se specifica ca o pot contesta la Tribunal in termen de zile.Asa am facut .Am promovat actiune la TMB sectia litigii de munca .Nu mica mi-a fost mirarea cand , la primul termen , Ministerul a ridicat exceptia necompetentei materiale...acum ar fi competenta Curteaq de apel sectia contencios administrativ.Ce parere aveti ? Va rog sa aveti in vedere ca in ordinul intern se specifica "prezenta decizie se poate ataca in termen de 30 de zile la Tribunal"
Mentionaez ca nu am fost functionar public , ci contractual , Ministrul semnand contractul in calitate de angajator.
Daca ati avut incheiat cim atunci este indubitabil ca orice desfacerea a acestuia considerata nelegala este de competenta instantelor care judeca luitigi de munca. Chiar daca decizia de desfacere este ing;lobatya intr-un oridn cereti tribunalului ca intimata sa trimita copie de pe contractul dv. de munca caci va plingetri nu impotriva actului administrativ ca atare ci a masuri luate prin acest act impotriva raportului dv. de munca, exceptia urmind in opinia mea fi respinsa
Multumesc pentru raspuns.Ministerul a depus deja contractul, dar spune ca ordinul intern de defacere a cotractului e un act administrativ individual si de aceea trebuie atacat in contencios...M aintreb de ce cei de la juridicul ministerului au vizat atunci Ordinul ce indica adresarea la Tribunal? e clar ca vor sa traga de timp.prin urmare, credeti ca se sustine chestia cu atul adiministrativ individual?
Nu se va sustine ca este act administrativ, iar instanta de contencios isi va declina competenta in favoarea Tribunalului - Sectia de litigii de munca.
Daca ati atacat ordinul ministrului, eu sunt de parere ca este competenta sectia de contencios administrativ a Curtii de Apel. Presupun ca in intampinare a fost invocat si art. 3 din Codul de procedura civila, in afara prevederilor Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ.
In cazul in care si Curtea de Apel se va declara necompetenta, va suspenda orice procedura si va inainta dosarul ICCJ pentru solutionarea conflictului negativ de competenta.
De va fi asa vai si amar!Oricum , multumesc pentru raspunsuri
Alte discuții în legătură
Cai de atac
ioanandrei
Va rog mult sa-mi spuneti : daca intr-un proces( cauza evaluabila in bani , bun imobil evalut peste 100.000,0 ron) , unde prima instanta ,care a judecat ... (vezi toată discuția)