Buna ziua, cum sa mai explic unor locatari ca salariul femeii de serviciu conf.art.44 din Hg.1588 se imparte pe cota parte indiviza? Sau de unde ar putea obtine asociatia derogare pentru a se imparti pe nr.de persoane acest salariu al femeii de serviciu? Doresc sa fac totul legal, iar dansii (unii) spun ca ei sunt mai presus de lege si trebuie sa fac asa cum imi dicteaza ei .( vreo 5 din 77). Multumesc!
raspunsul este foarte simplu: daca se ajunge cu un litigiu in fata judecatorului, acesta spune sa se recalculeze toate listele, pe cativa ani din urma, dupa cota indiviza.
Si cred ca nimeni nu vrea sa plateasca pe cineva sa refaca listele pe vreo 3 sau chiar 5 ani.
Trebuie să le explicați că dacă intr-o lună lipsesc jumătate din locatari, înseamnă că femeia de serviciu va primi jumătate din salariu sau cei rămași vor plăti dubla.
Cum va face femeia curat?
Doar pe jumătate de palier?
Argumentul este ca femeia de serviciu intretine si curata spatiile comune, indiferent de numarul de locatari, musafiri, copii, catei si contribuie pentru aceasta cheltuiala si cei care nu locuiesc.
Fiti ferm si oferiti-le alternativa sa-si aleaga presedinti care sa lucreze ignorand textul de lege, pe care ii veti contesta dvs.
Daca sunteti administrator atestat, afisati atestatul si explicati ca l-ati obtinut pentru cunoasterea legii.
Daca doar din 5 din 77 va fac probleme (sunt constient ca astia 5 sunt mai vocali decat ar fi toti 77 la un loc !), zic sa stati linistit/a si sa-i ignorati suveran, ba mai mult, spuneti-le sec ca n-au decat sa va actioneze in instanta daca ei se cred mai dăștepți decat legea....
1-Locatarilor care suspecteaza nelegalitati le puneti in vedere sa studieze prevederile mentionate
2-Atat timp cat exista dispozitie expresa care prevede modalitatea de repartizare indemnizatii personal cu raport juridic incheiat cu asociatia,asociatia nu poate obtine derogari de la lege pentru satisfacerea pretentiilor neintemeiate ale unei minoritati dintre locatari