Vroiam sa stiu si eu daca contractul cu avocatul si respectivul onarariu are termen de valabilitate?
Am angajat un avocat pentru procesul de divorț si partaj si am plătit amândouă onarari(750€ pentru fiecare ). Divorțul sa incheiat si avocatul a spus ca deoarece au decurs mai mul de 3 ani onariu pentru partaj trebuie achitat din nou chiar dacă a fost deja olatit de la început.
Este posibil sa olatesc două onorari pentu același proces chiar dacă nu a fost nici o înfățișare până in prezent ?
Stiu de situatii in care avocatul se plateste la termen si daca ati dat 750 euro pe 3 ani este foarte ieftin...pentru ca sunt multe termene...
Dar daca procesul de partaj nu a inceput...este greu de spus...asa in mod generic...
Poate ati platit doar redactarea actiunii si nu si reprezentarea.
Este o ipoteza posibila si aceasta...
Daca dosarul de partaj nu a inceput inca inseamna ca nici contractul nu a intrat in vigoare de vreme ce avocatul nu a indeplinit vreun act din mandatul ce i a fost incredintat si pt care a incasat deja onorariul. Acei bani pt ce au fost platiti ? Nu pt obiectul contractului, respectiv partaj ? Ce au fost dati pt rezervarea avocatului vreme de 3 ani sau cum ?
Daca divortul a durat mai mult decat a estimat, atunci acolo se poate solicita/negocia o suplimentare de onorariu spun eu, insa nu pt partaj.
Normal, dacă procesul de partaj nu a început încă, iar dvs ați plătit deja onorariul.pt acest proces, nu ar trebui sa plătiți nimic în plus. Iar referitor la procesul de divorț- nici pt acest proces nu va poate cere bani în plus, dacă de ex s-a menționat în contractul de asistenta juridica ca onorariul de 750 de euro este perceput pt toate fazele procesuale ale procesului. Dar dacă ați plătit aceasta suna doar pt judecata de fond at este normal sa plătiți în plus pt celelalte faze procesuale. Studiați contractul de asistenta juridica și lamuriti-va .
avvalentina
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Acel mercenar, ca avocat nu este, a primit in avans servicii neprestate. V-a dat vreo factura, chitanta?Invoca prescriptia insa uita ca a intervenit intreruperea acesteia.Plangere la protectia consumatorilor daca aveti vreo factura, un document care sa ateste achitarea in avans de servicii neefectuate.
Probabil ca a platit doar redactarea actiunii si reprezentarea se va plati cand va incepe procesul de partaj.
Daca ii mai cere 7t0 euro aceasta pare logica.
Redactarea actiunii poate sa fie extrem de importanta intr-un proces.
Daca e facuta aiurea se poate pierde procesul.
1500 euro pentru un proces de partaj nu pare sa fie ceva atat de exorbitant ca si onorariu.
Adesea cu avocati care cer 2000 lei ajung oamenii sa dea cam tot atat din cate am observat si pe forum si in general...
Cer 2000 lei si apoi le tot cer bani...si daca oamenii nu platesc raman fara avocat.