avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Plata onorariu avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Plata onorariu avocat

pentru deschiderea in instanta a unei succesiuni dupa sotul meu,am angajat un avocat care mi-a spus ca ma costa 2000 euro,este normal ca eu sa-i achit toata suma inainte de inceperea procesului si daca acesta trebui sa-mi dea o chitanta pentru suma respectiva?eu fiind pensionara nu detin acestii bani si trebui sa-i imprumut,ma poate sfatui cineva cum trebui sa procedez cu d-nul avocat?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elenaref , utilizator 11:48, 21 Octombrie 2013
Suma de bani solicitata de avocat reprezinta onorariul acestuia (banuiesc!) si se achita integral la semnarea contractului de asistenta juridica.

Contractul se semneaza intotdeauna inaintea inceperii procesului si este intocmit pe faze procesuale si pe acte necesare a fi facute (redactari si conceperi de cereri, etc.) .

Pentru sumele avansate trebuie existe justificare in chitante: fie emisa de catre avocat, fie emisa de catre institutiile la care au fost necesare achitarea unor taxe ce sunt cuprinse, probabil, in suma ce vi s-a solicitat.
multumesc frumos pentru raspuns,d-nul avocat a spus ca aceasta suma este pentru tot procesul(inclusiv onorariul sau)eu ce sa cred?
ca asa si e :) dar este necesar sa nu dati bani fara chitanta.daca apar probleme pe parcursul procesului trebuie sa puteti justifica banii platiti
Trebuie sa va intelegeti foarte clar pt ce sunt acesti bani.
Daca pentru toate fazele procesuale sau doar una si daca reprezinta si taxa judiciara de timbru.
Pentru onorariu va emite chitanta.
Depinde si de valoare bunului.
Sa aveti grija la taxa judiciara de timbru care poate costa destul de mult.
va multumesc pentru raspuns,d-nul avocat nu a detaliat pentru ce este aceasta suma,a spus ca este onorariul plus procesul,vreau sa stiu daca dansul ar avea o problema in a anula aceste chitante,eu ,i-am dat 600 euro si a doua zi i-am comunicat ca renunt la proces9am cazut de acord cu partea reclamata),nu mi-a dat chitanta pe ei nu credeti ca ar fi normal sa0mi restituie aceea suma,va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocatul nu e obligat sa incheie contract de reprezentare si sa elibereze chitante? prietenulomului prietenulomului Piritii au avut un avocat . Acestia au platit la fiecare infatisare , redactari etc . Acum acestia se pling de faptul ca avocatul nu a eliberat chitante , nu ... (vezi toată discuția)
Evaziune? ce cheltuieli voi primi dacã voi câºtiga? ContSters280210 ContSters280210 Buna seara! Am avut un proces anul trecut si avocata mi-a cerut 1000 RON. Eu i-am trimis prin banca 250 EURO ( 1150 ron) . Acum la recurs am un avocat si m-am ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cost partaj- divort Ilie daniela Ilie daniela Buna ziua, mă numesc Ilie Daniela si.vreau.sa bag divort de soțul meu. Impreuna avem o fata de 19 ani. Eu.am plecat cu.chirie din cauza certurilor. Mi-am ... (vezi toată discuția)