avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nelamurire cost partaj- divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nelamurire cost partaj- divort

Buna ziua, mă numesc Ilie Daniela si.vreau.sa bag divort de soțul meu. Impreuna avem o fata de 19 ani. Eu.am plecat cu.chirie din cauza certurilor. Mi-am gasit o avocata dar.cred ca trage să scoată multi bani.de la mine. La început a spus că mă costa.o mie de euro totul divort plus partajaj, apoi mi-a cerut jumătate.din bani dupa care 3 luni nu a făcut nimic pe motiv că ă avut.probleme. Acum tot.dinsa ă venit.cu alta avocata care să mă reprezinte in tribunal dupa ce inainteaza actele de divort. Problema mea este ca amândouă mi-au spus că o să mă coste totul acum cu tot cu evaluarea bunurilor in jur de 15000 bani.pe care nu am de unde sai iau. Nu stiu ce.sa fac pt ca ma mintit la început ca costa.1000 de euro si am apucat sai dau 2500 de lei avans. Vreau si eu.un sfat ca rog frumos.
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2019
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: Ilie daniela , utilizator 23:07, 28 Octombrie 2019
La partaj aveți nevoie în afara onorariului de avocat și taxa de timbru judiciar. De aceea costul este atât de mare.
Solicitați avocatei ca în contul banilor pe care i-ați dat să vă reprezinte în cauza de divorț, iar partajul să îl faceți ulterior. Oricum s-ar fi judecat mai târziu partajul.
Mai aveți posibilitatea să sesizați baroul despre acest aspect. Pentru orice fel de sesizare sau demers juridic este nevoie ca în contractul de asistență juridică să fie trecut că obiectul contractului este divorț și partaj.
Nu v-a spus de la început că la partaj se achită o taxă de timbru de 3% sau, după caz, 5% din valoarea masei partajabile?

Totodată, trebuie să plătiți și onorariul expertului ce va evalua bunurile, însă la
final cheltuielile se compensează (va fi și soțul obligat)!

Oricum, procesul de partaj este distinct de cel de divorț, așa că ați putea divorța întâi!

Nu v-a comunicat doamna avocat aceste împrejurări sau nu ați înțeles dvs?
Discutați cu ea să solicite eșalonarea plății taxei de timbru!
Am inteles. Va multumesc mult pentru raspunsurile acordate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costul partajului Diana2356 Diana2356 Buna ziua. Sunt in divort cu sotul dupa care vreau sa fac partajul. El nu este de acord. Cat costa cu totul , judecatoria, expertiza pt un apartament cu 2 ... (vezi toată discuția)
divort in anul 2012- partaj neefectuat- costuri Decaterina Decaterina Buna ziua. Am divortat in 2012 si nu am facut partajul . Il pot face acuma ? Si cat mar costa. Va multumesc ! (vezi toată discuția)
Divort mary1982delia mary1982delia Asa as dori sa stiu cat costa un partaj,si cat costa taxa de timbru? . (vezi toată discuția)