Am c.i.m. cu t.p. de 2 ore facut in 2003. In el este prevazut un c.o. de 10 zile. Acum imi fac lichidarea iar in 2016 nu am avut c.o. Cate zile de c.o. trebuie sa-mi dea (plateasca )avand in vedere ca in codul munci sunt prevazute 20 zile anual ? va multumesc.
Art. 106. C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
...
Art. 145. c.mun.
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
....
Asadar, timpul partial de munca stipulat in contractul individual de munca nu influenteaza durata concediului de odihna.
In speta, veti putea beneficia anual de minim 20 de zile lucratoare de CO.
Prin urmare, pentru perioad 01.01.2016 - 01.06.2017 (luand ca data a incetarii c.i.m. aceasta zi ) , aveti dreptul la 20 : 12 x 17 = 28,333 .... adica la 28 de zile lucratoare de CO , care trebuie sa va fie compensate in bani in caz de neefectuare la incetarea c.i.m.
Concediu de odihna
Liviuomu
Un salut cordial tuturor !
Am si eu urmatoarea intrebare: - cum se calculeaza nr.de zile de concediu de odihna intr-un an, in cazul unui contract de munca pe ... (vezi toată discuția)