Buna ziua . Problema mea la care cer ajutorul specilistilor in justitie este urmatoarea : Am dat in judecata asociatia de proprietari pentru ca a refuzat sa-mi elibereze copii a unor liste de plata modificate, cele initiale afisate fiind gresite. Prima instanta de fond mi-a respins cererea ca fiind ramasa fara obiect,fara a judeca fondul cauzei, intrucat parata a depus la dosar listele solicitate, care mi-au fost inmanate, respingand si cererea paratei privind plata cheltuielilor de judecata . In apelul declarat de parata, instanta de apel a anulat in tot sentinta si, trecand la judecarea fondului, mi-a respins cererea ca fiind ne fondata, obligandu-ma la plata cheltuielilor de judecata, pronuntand hotarea ca "definitiva" . Lasand la o parte solutia instantei, in motivarea careia instanta are interpretari diferite fata de cele legale, prin pronuntarea hotararii ca "definitiva", consider ca mi s-a incalcat dreptul la justitie, la un proces echitabil, atat timp cat fondul cauzei a fost judecat numai intr-o singura faza . Este corecta pronuntarea hotararii ca "definitiva", avand in vedere disp. art.483 al.2 raportat la disp.art.94 lit."i" c.pr.civ. ? In situatia ca ar fi corecta , sunt constitutionale cele 2 articole din lege ? Ce cale de atac asi mai avea, eventual pot face o cerere de revizuire ? Multumesc.
Hotararea este defintiva conf.art.483(2)NCPC"Nu sunt supuse recursului hotararile prevazute la art.94 pct.1 lit.a)-j), NCPC,ori cazul dvs se incadreaza la art.94 pct.1lit.h(nu i)-"cererile privind obligatiile de a face sau a nu face neevalubaile in bani."Ca,atare mai puteti exercita caile de atac extraordinare :contestatia in anulare si revizuirea, daca indepliniti conditiile prevazute ptr exercitarea acestor cai de atac extraordinare.Fondul cauzei s-a judecat in doua faze procesuale;fond si apel.In opinia mea nu vi s-a incalcat dreptul la aparare.
Buna ziua D-le avocat . Multumesc pentru ca mi-ati raspuns. Totusi, eu nu inteleg de ce spuneti ca fondul cauzei s-a judecat in 2 faze procesuale, respectin fond si apel . Este adevarat ce procesul s-a judecat in 2 instante,instanta de fond, in speta Judecatoria si instanta de apel, respectiv Tribunalul, dar in prima instanta nu s-a judecat fondul, intrucat cauza a ramas fara obiect . Acest fapt nu inseamna o incalcare a dreptului la justitie si in final a Constitutiei ? In aceasyta situatie nu se pune problema constitualitatii art.94 pct.1 lit
@emy114, dvs ati avut posibilitatea sa introduceti apel pe care nu l-ati introdus (dar a fost declarat de partea adversa). deci practic dvs ati renuntat la exercitarea caii de atac, deci acest lucru nu inseamna ca v-au fost incalcate drepturile in justitie.