avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PFI, am nevoie de cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PFI, am nevoie de cartea de munca

As vrea sa ma inregistrez ca PFI, este cumva nevoie de cartea de munca pentru asta? Problema e ca am plecat de la ultima firma cu demisie ... in 1995. In caz ca e nevoie, cum as putea sa dau de cartea de munca.

Multumesc anticipat,
Lucian
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consultant resurse umane 07:48, 23 Septembrie 2009
Mergeti la ITM si depuneti o sesizare in care precizati perioada lucrata , angajatorul si prin care solicitati eliberarea carnetului de munca. faceti precizarea daca angajatorul mai este sau nu activ.

Documentatia de sustinere a cererii de inregistrare in registrul comertului si de autorizare a functionarii PFA este:
1. Carte de identitate sau pasaport - fotocopie certificata olograf de catre titular privind conformitatea cu originalul
2. Document care sa ateste drepturile de folosinta asupra sediului profesional, precum contract de inchiriere, comodat, certificat de mostenitor, contract de vanzare-cumparare, declaratie de luare in spatiu sau orice alt act juridic care confera dreptul de folosinta etc. - copie legalizata
3. Declaratie pe propria raspundere care sa ateste indeplinirea conditiilor legale de functionare prevazute de legislatia speciala din domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului si protectiei muncii
4. Fotocopii certificate olograf de pe documentele care atesta pregatirea profesionala, daca aceasta este ceruta, potrivit unor prevederi legale speciale
5. Fotocopii certificate olograf de pe documentele care atesta experienta profesionala, daca este cazul
Lucian2009 a scris:

As vrea sa ma inregistrez ca PFI, este cumva nevoie de cartea de munca pentru asta? Problema e ca am plecat de la ultima firma cu demisie ... in 1995. In caz ca e nevoie, cum as putea sa dau de cartea de munca.

Multumesc anticipat,
Lucian

Nu aveti nevoie de carnetul de munca pentru inregistrarea Dvs. ca PFA.
Trebuie sa intrati in posesia carnetului de munca pentru ca va trebuie la casa de pensii in vederea inregistrari declaratiei de asigurari sociale.
Mergeti la sediul societatii la care ati lucrat si intrbati daca au carnetul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii/experienta profesionala pt pfa spirala spirala Buna ziua. As dori sa va intreb daca pentru a primi autorizatie pt pfa este nevoie neaparat de experienta profesionala?Precizez ca as dori o autorizatie pt ... (vezi toată discuția)
Doresc sa-mi infiintez o afacere de familie OPREANICOLAE OPREANICOLAE Doresc sa-mi infiintez o afacere familiala s-au sa-mi iau o autorizatie de persoana fizica autorizata in domeniul executarii de rulouri exterioare,usi de garaj ... (vezi toată discuția)
Cum se alcatuieste un pfa ioan_popescu_1967 ioan_popescu_1967 as dori sa deschid un pfa si nu stiu ce imi trebuieste pentru aceasta (vezi toată discuția)