avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Evaziune fiscala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Evaziune fiscala

La firma la care lucrez si sunt angajat cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata am probleme in privinta salariului. Conform contractului de munca si ce au declarat in Revisal ,salariul de baza este 1450 la care se adauga orele suplimentare care se platesc conform codului muncii. Lucrez program de zi ,fara sambete si dumunici 10ore/zi.La 220ore/luna statul de plata arata -salariul brut 1450, iar net 1065 lei. Mentionez faptul ca angajatorul primeste de la beneficiar pentru munca prestata de mine 13 lei fara tva+ 19% tva. In D112 a declarat contributiile pentru un venit de 1450 realizat. Eu sunt afectat din punct de vedere financiar si mai tarziu si la calculul puntului de pensie lunar,respectiv anual. Ce face angajatorul nu se chiama evaziune fiscala,pe care o practica nu de acum ci de 3 ani de la infiintarea firmei afectand toti clegii mei de munca aflati in aceeasi situatie ca si mine?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:21, 28 Mai 2017
Este evaziune fiscala o astfel de situatie, nedeclararea corecta a veniturilor dvs.

In acest caz, puteti sesiza ANAF-ul.
Imi cer scuze, am omis sa scriu 13lei/ora fara tva.
Nu are nicio relevanta cat se acorda de catre beneficiar .. in afara salariului dvs mai sunt si alte cheltuieli pe care le poate solicita angajatorul de la beneficiar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala salariu minim razvan257 razvan257 Buna ziua sunt angajat in domeniul privat la o firma de paza si am salariul minim pe economie. Locuiesc impreuna cu mama mea care are o pensie minim garantata ... (vezi toată discuția)
Aplicare salariu minim 2017 andreeasebi88 andreeasebi88 Bună ziua, lucrez la firma x mediu privat, si am un salariu de incadrare de 1300, daca de la 1 februarie salariul minim pe economie creste la 1450 ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pe economie Kyrcea Kyrcea Buna ziua. Lucrez la o firma de paza cu contract pe 3 luni cu varianta de prelungire si as dori sa stiu daca de la 1 februarie trebuie sa scrie pe contract ... (vezi toată discuția)