avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Aplicare salariu minim 2017
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Aplicare salariu minim 2017

Bună ziua, lucrez la firma x mediu privat, si am un salariu de incadrare de 1300, daca de la 1 februarie salariul minim pe economie creste la 1450 ,angajatorul are sau nu obligatia de a-mi creste salariul.
Cel mai recent răspuns: andreeadumitrascu24 , utilizator 13:00, 10 Ianuarie 2017
Daca aveti brut acum 1300 ( si in contract si in realitate ), adica luati in mana 959, are obligatia sa creasca pana la 1450 brut, adica sa luati net 1065.
Da 1300 este si in contract si in realitate.... multumesc pt raspuns credeam ca modificarea se face dupa bunul plac al angajatorului
Modificarea aceasta nu este dupa placul angajatorului si opereaza in virtutea legii.

Stabilirea salariului de bază sub nivelul salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, constituie contravenţie
şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 2.000 lei, pentru fiecare contract individual de muncă în care salariul minim este stabilit sub cel menţionat în prezenta hotărâre, în măsura în care, potrivit legii, fapta nu constituie infracţiune.

Da este obligat. Iar daca sunt mai multi angajati, poti sa-i amintesti sa faca o decizie colectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marirea salariului minim pe economie la 1450 ron george311 george311 Sunt agent de paza la o firma de Securitate care incepand cu 1 februarie 2017 nu a pus in aplicare ordonanta guvernului de marire a salariului minim la 1450 ... (vezi toată discuția)
Cresterea salariului brut de la 01.07.2015 StanGeorge StanGeorge as dori sa stiu daca noua crestere salarizare se va regasi si la persoanele lbugetare? sau dor pe angajatii care lucreaza in mediul privat? (vezi toată discuția)
Salariu minim obigatoriu (partea a 2-a)? robertg92 robertg92 Buna ziua ! Revin cu o intrebare adresata mai recent pe aceasi tema. Am fost angajat de curand (ianuarie) ca reprezentant vanzari intr-un magazin de ... (vezi toată discuția)