avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu minim obigatoriu (partea a 2-a)?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu minim obigatoriu (partea a 2-a)?

Buna ziua ! Revin cu o intrebare adresata mai recent pe aceasi tema. Am fost angajat de curand (ianuarie) ca reprezentant vanzari intr-un magazin de telecomunicatii, pe contract avand salariul de baza lunar brut de 1250 lei la care se adauga alte bonusuri din vanzari. Din pacate luna aceasta am primit tot acest salariu nu cel nou pus prin lege de la 1 februarie. Ei au ca scuza ca acele comisioane din vanzari se adauga la salariu de incadrare si astfel cica respecta legea.... Pe fluturasul vechi,cel primit luna trecuta ( cel nou incaca nu a ajuns la momentul acesta), scrie salariu de inadrare 1250 mai jos alte chestii printre care veniturile din comisioane iar apoi scrie SALARIU BRUT REALIZAT. Dupa cum se aplica noua lege , dupa SALARIU DE INCADRARE sau dupa SALARIU BRUT REALIZAT? Vreau sa mentionez ca in contractul semnat cu ei scrie ca "Salariul de baza lunar brut:1250 lei la care se adauga : <aici scrie acele bonusuri>". Rog raspuns urgent si daca se poate recomanda un avocat din Timisoara care sa ma ajute daca este cazul. Va mutumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:54, 15 Martie 2017
1. Incepand cu 01.02.2017, salariul de incadrare trebuie sa fie cel putin egal cu salariul minim brut pe economie de 1450 lei , fara sporuri şi alte adaosuri.

Stabilirea salariului de bază sub nivelul celui minim brut pe economie constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 2.000 lei, pentru fiecare contract individual de muncă în care salariul minim este stabilit sub cel menţionat în prezenta hotărâre, în măsura în care, potrivit legii, fapta nu constituie infracţiune.

In acest caz, sesizati ITM-ul.


2.Regulament Forum

2.6. In forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde, cererile si ofertele de consultanta se fac in 3 moduri:
- prin intermediul mesageriei private,

- prin alegerea unui consultant din Catalog
www.avocatnet.ro/content/con...

sau

- prin trimiterea unei cereri de oferta la Bursa consultantilor.
www.avocatnet.ro/content/bc|...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod majorare salariu minim brut liliana111 liliana111 Buna ziua. Ca urmare a H.G. nr. 1/2017 prin care se majoreaza salariul minim brut incepand cu 01.februarie 2017, de la 1250 la 1450 si, potrivit O.U.G. nr. ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 571/2003 Ijohny Ijohny Buna ziua, Sunt angajat al unei firme mari care ofera scutirea de impozit la salariu pentru angajati. Eu nu am scutirea pentru ca facultatea pe care am ... (vezi toată discuția)
Salariul brut. ganadrian ganadrian Bună ziua, am și eu o nelămurire cu ceea ce scrie în contract, se poate ca la salariul brut (1250) minimul pe economie, sa cuprindă indemnizațiile, toate ... (vezi toată discuția)