avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul brut.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul brut.

Bună ziua, am și eu o nelămurire cu ceea ce scrie în contract, se poate ca la salariul brut (1250) minimul pe economie, sa cuprindă indemnizațiile, toate sporurile precum alte adaosuri? Nu cumva este ilegal aceasta afirmație? Deoarece știu ca salariul brut minim fără alte chestii a fost 1250, la mine în contract scrie ca e în 1250 toate sporurile.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:26, 5 Iunie 2017
Salariul minim se refera la salariul de baza, fara nici-un fel de sporuri. Sporurile se adauga la salariul de baza si constituie salariul brut, cel care se ia in calcul la stabilirea obligatiilor salariatului fata de bugetele de stat.
Incepand cu 01.02.2017, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este o sumă stabilită în bani care nu include sporuri şi alte adaosuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim obigatoriu (partea a 2-a)? robertg92 robertg92 Buna ziua ! Revin cu o intrebare adresata mai recent pe aceasi tema. Am fost angajat de curand (ianuarie) ca reprezentant vanzari intr-un magazin de ... (vezi toată discuția)
Salariul minim danielcoca1 danielcoca1 Buna ziua, Am o intrebare, 1250 salar de baza minim brut se refera la salariul de incadrare, fara sporuri sau salariul efectiv brut cu toate sporurile, ... (vezi toată discuția)
Salariul de baza minim brut aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata este de 1250 lei. Intrebarea mea este urmatoarea: la suma de 1250 lei se adauga sporurile, ... (vezi toată discuția)