avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Marirea salariului minim pe economie la 1450 ron
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Marirea salariului minim pe economie la 1450 ron

Sunt agent de paza la o firma de Securitate care incepand cu 1 februarie 2017 nu a pus in aplicare ordonanta guvernului de marire a salariului minim la 1450 ron .... Ce risca aceasta firma si ce am putea face noi angajati acestei firme care nu ne-am luat salariul pe luna februarie cu marirea aferenta
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:34, 2 Aprilie 2017
Stabilirea salariului de bază sub nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 2.000 lei, pentru fiecare contract individual de muncă în care salariul minim este stabilit sub cel menţionat în lege, în măsura în care, potrivit legii, fapta nu constituie infracţiune.

Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunii se fac de către personalul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, prin inspectoratele teritoriale de muncă judeţene şi al municipiului Bucureşti, împuternicit, după caz, prin ordin al ministrului muncii şi justiţiei sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca Ovidiugainescu Ovidiugainescu Dacă sunt fortat de program sa efectuez ore suplimentare si firma nu le plătește,nici măcar salariul minim pe economie,cum procedez? (vezi toată discuția)
Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată - administrator imobil puimicc puimicc In situatia in care legislatia in vigoare prevede cresterea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, iar un administrator de imobil are un ... (vezi toată discuția)
Salariul minim, amenda pentru nerespectare 71Ica 71Ica buna ziua, as avea o intrebare, care este amenda in cazul nerespectarii salariului minim pe economie? va multumesc! (vezi toată discuția)