In cazul de fata exista doar 2 mostenitori si una din parti nu este de acord cu deschiderea succesiunii dorind amanarea . Reclamantul a acceptat succesiunea in mai putin de 6 luni de la decesul peroanei a carei masa succesorala face obiectul partajului . Neputandu-se pe cale amiabila , reclamantul a deschis proces de succesiune . Ambele parti au fost citate legal . Paratul intentioneaza si chiar a afirmat de multe ori ca nu se va prezenta la proces si prin aceasta tehnica spera sa amane succesiunea foarte mult ( ani de zile ) .
Este posibil ca prin neprezentarea paratului la proces , sau prezentarea rar dupa mai multe amanari , prezentandu-se din cand in cand , succesiunea sa se lungeasca foarte mult pe ani de zile asa cum spera ?
E posibil ca instanta sa judece in lipsa paratului in caz ca acesta nu se prezinta sau tergiverseaza fara motiv . In caz ca da hotararea nu este atacabila de parat pe motiv ca el nu a fost prezent ( chiar fiind citat legal ) ?
Mentionez ca paratul doreste sa nu se prezinte fara a motiva cu documente absenta , ci doar ca nu se prezinta sau va veni la o infatisare dupa 5 - 10 amanari ( cel putin asa spera el ).
Multumesc .
Nu inteleg de ce nu mergeti la un notar public din raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctului si de ce nu deschideti succesiunea la notariat! Indicati cealalta parte care este mostenitor legal si notarul va indeplini procedurile legale de citare . In cazul in care nu se va prezenta in termen de 6 luni de zile de la deschiderea procedurii succesorale el va fi decazut din drepturi ca renuntator la succesiune prin neacceptare! Perfect legal! In acest fel se va prezenta cu siguranta!
=D>
SUCCES!
chiar daca paratul nu se prezinta, citat legal fiind cu procedura indeplinita, procesul isi va urma cursul iar instanta se va pronunta in lipsa
angajati un avocat care sa va indrume corespunzator
situatia mai in amanunt sta in felul urmator :
Este vorba de o succesiune intre sotia mea si tatal ei pentru mostenirea dupa mama sotiei ( care a decedat ) - casatorita la data decesului cu socrul meu .
Dupa deces socrul , fara nici un motiv , a jignit-o intruna pe sotia mea si mereu o provoca ca dupa el si soacra mea , sotia nu va vedea niciodata nimic ( desi sotia nu ceruse nimic , ba mai mult era preocupata doar cu consolarea si ajutarea lui ). Acest lucru s-a repetat mereu cu toate ca sotia continua sa se poarte frumos cu el si incerca sa-l ajute considerand ca sufera . Din pacate lucrurile au continuat , au luat amploare , la fel si jignirile lui , si meru spunea ca nu va vedea nimic nici dupa moartea lui . La un moment dat sotia nu a mai suportat si a redus relatiile , dar lucrurile continuand , provocata fiind , s-a hotarat sa isi apere drepturile ( care initial nu le pretinsese ) si a mers la notar ( pana in 6 luni ) a facut acceptarea , si mai tarziu cand relatiile a fost obligata sa inceteze relatiile ( datorita jignirilor ) si a introdus actiunea de succesiune in instanta , de un partaj prin notariat neputand fi vorba nicidecum datorita atitudinii socrului ( lucru cu care el nu afost nicodata deacord considerand ca fiica sa nu are drepturi ).
In prezent el sustine si mizeaza ca nu o se prezinte in instanta ca nu va veni decat odata la nu stiu cate chemari ( dupa cum spune asa a mai facut la o alta succesiune din familia sa ) si ca procesul se va amana foarte mult ( "pana la Sfantul Asteapta de o sa se sature si o sa renunte fata lui " ) .
El a sustinut ca nu isi va pune avocat pentru ca va proceda cum am spus mai sus .
Nu stim sa fi facut acceptarea succesiunii de la el si nu ne-am interesat >
1. Daca el nu a facut acceptarea succesiunii care sunt efectele ( peste 1 luna se face 1 an de la deces ) ?
2. Sttind ca nu accepta prin notar , pana la urma prin instanta daca nu se prezinta sau vine foarte rar care sunt posibilitatile :
a) amanarea procesului foarte mult .Nepronuntarea
b ) nepronuntarea instantei ( evetual inchiderea cauzei ) lucrurile ramanand ca si pana acum fara efectuarea succesiunii ( asa cum vrea el ).
c ) pronuntarea in lipsa lui in acest caz :
*) cum se face pronuntarea si de ce se tine cont .
** ) este atacabila de el , tinand cont ca nu s-a prezentat ( el a fost citat si a primit citatia legala acasa )
Mai sunt alte aspecte care pot fi luate in seama ?
Multumesc mult pentru raspunsuri , si mii de scuze ca am revenit cu un text asa de lung , dar nu m-am clarificat foarte mult , nepricepandu-ma la astfel de lucruri .
Multumesc si pentru rabdarea si raspunsurile viitoare pe care mi le ve-ti acorda .
O zi buna !
Inca o observatie el nu cred sa fi facut acceptarea dar practic el este sau mai bine zis foloseste si administreaza bunurile ce fac obiectul succesiunii si deci nu stiu chiar si prin notar daca nu se prezenta daca ar fi fost decazut din drepturi .
Multumesc inca odata pentru rabdare si intelegere .