avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conditii succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conditii succesiune

buna seara

pot sa deschid procedura succesiunii pe cale judecatoareasca fara sa merg mai intai pe la notar?
Cel mai recent răspuns: Marius Negut , Consilier juridic 23:18, 13 Ianuarie 2014
Nu se poate. Trebuie sa mergeti mai intai la notar.
In caz contrar, instanta va respinge actiunea ca prematur introdusa pentru ca nu ati parcurs procedura prealabila la notar.
si este vreo prevedere legala referitoare la prezenta celorlalti mostenitori? in sensul in care daca acestia nu se prezinta desi sunt citati sa fie decazuti din drepturi? care e acest termen?
Termenul legal de acceptare a succesunii este de 1 an de la data decesului.
Mergeti la notar si cereti dezbaterea succesiuni.
In cazul in care ,in urma citarii,unul dintre mostenitori nu se prezinta,cereti notarului sa emita o incheiere din care sa reiasa ca nu se poate dezbate succesiunea datorita neprezentarii tuturo mostenitorilor.
Cu aceasta incheiere mergeti in instanta si cereti dschiderea succesiuni.
Atunci instanta va admite cererea si va da o solutie chiar in lipsa unor parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog ajutor - mostenire 2 mostenitori, doar unul de gasit andreistan andreistan Situatia este urmatoarea: Linga casa mea este un teren, proprietarul a murit in 2012, are 2 mostenitori(2 nepoti, fii fratelui defunctului, frate mort si ... (vezi toată discuția)
Succesiune lucutza55 lucutza55 buna ziua. problema mea este: in urma decesului parintilor mei a ramas un teren agricol. mostenitori sunt eu fiica si fata fratelui meu decedat deasemeni. nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! johnny1683 johnny1683 VA ROG FRUMOS , INVATATI-MA SI PE MINE CUM SA FAC O CERERE , PENTRU TRIBUNAL IN VEDEREA DEZBATERII UNEI SUCCESIUNI. TATA A DECEDAT IN URMA CU 6 LUNI. ... (vezi toată discuția)